Wat is dat nou? Toch weer een weekoverzicht? Yep, dat zie je goed. Ik doe die rubriek al zó lang, dat ik het ergens zonde vind om die volledig overboord te gooien, dus heb ik besloten alsnog een weekoverzicht in elkaar te draaien voor weken waarin ik weinig artikelen heb geschreven of wanneer ik foto’s ‘over’ heb waarvoor ik geen aparte post maak, maar die wel leuk zijn om even te laten zien. Zo dus ook voor afgelopen week!

maandag 28 maart

Vorige week maandag was voorlopig even de laatste zonnige dag met een voorjaars-temperatuur en zoals je al hebt kunnen lezen, was ik in Sleeuwijk te vinden met Bas. Op weg naar de pont, maakte ik nog onderstaande foto die ik best oké vind!

Lingehaven gespiegeld

woensdag 30 maart

Eén van de redenen dat ik de rest van de week niet veel heb ondernomen, is omdat ik mijn rug geforceerd had tijdens die middag in Sleeuwijk en een dag of wat amper heb kunnen lopen. Oppassen geblazen dus en even geen lange wandelingen maken.

Dus zette ik de blauwe druifjes in de tuin op de foto, knuffelde ik veel met Bas. kocht nieuwe tuinkussentjes en zette voor de verandering molen de Hoop maar weer eens op de foto. Maar verder dan daar, ben ik ook niet geweest.

donderdag 31 maart

Er was sneeuw opgegeven en donderdag viel er hier in Gorinchem ook al een beetje, al bleef dat beperkt tot een restje wit in de plantenpotten en wat ijsdruppeltjes. Die ik wel meteen op de foto zette, want stel dat ‘t vrijdag niks zou worden met die sneeuw!

Verder zie je een paar knoppen van mijn appelboompje op de eerste foto, die ik goed in de gaten heb gehouden tijdens die paar ijskoude dagen, want ik zou ‘t echt zonde vinden als de knoppen bevroren. Tot slot lag er ‘s avonds al een groter laagje sneeuw op de tuintafel. In combinatie met m’n solar-lampjes zag dat er magisch uit!

vrijdag 1 april

En dan word je wakker in een witte wereld! Die overigens niet zo lang duurde, want ‘s middags was van de meeste sneeuw al weinig of niets meer over. Koud was het wel, dus vond ik het na een wandelingetje met Bas een prima excuus om op temperatuur te komen bij mijn favoriete koffiezaakje. Op de terugweg spotte ik deze knalgroene Volkswagen T2 bus op de Groenmarkt.

zaterdag 2 april

Zaterdag maakte ik voor ‘t eerst weer een wat langer rondje. Ik moest bij het Piazza Center zijn en een rondje van 5 á 6 km moest wel lukken, vond ik. Onderweg spotte ik deze prachtige en heerlijk geurende bloemen (waarschijnlijk Japanse kers), thuis zette ik mijn nieuwe favoriete canvas-tas op de foto en later maakte ik alwéér een foto van de molen. Vond de wolken erachter ook zo mooi.

zondag 3 april

Het grootste deel van de nacht wakker gelegen doordat Bas heel onrustig was en me daardoor overdag ook niet echt lekker gevoeld. Wel al vrij vroeg een wandeling van 3 km gemaakt in de hoop hem rustig te krijgen en daarbij de eerste foto gemaakt, die ik zelf best geslaagd vond. Ook de narcis kiekte ik onderweg.

Later op de dag nog een paar kleine rondjes gemaakt, waarbij er opeens een paar brandweerwagens met veel kabaal voorbij kwamen en tegelijkertijd een politieheli rondcirkelde, die je op de derde foto boven molen Nooit Volmaakt ziet hangen. Er bleek een stukje verderop een brand te zijn, al vloog de heli blijkbaar puur routine.