Goedemiddag op deze wederom zonnige tweede Paasdag! Zelf had ik me deze dag iets anders voorgesteld, aangezien ik tot 3 uur vanmiddag op bed heb gelegen nadat ik vannacht last kreeg van buikpijn. Inmiddels gaat ‘t gelukkig weer wat beter. Wel nog vrij gammel, dus vandaag niet al te veel meer overhoop halen.

Een nieuw artikel tikken voor mijn blog past prima bij ‘rustig aan doen’ dus ga ik daar mee aan de slag. Dit keer ook een weekoverzicht met redelijk wat beeldmateriaal: De foto’s die ik de afgelopen 7 dagen maakte waren zó uiteenlopend qua onderwerp, dat ik daar niet echt iets mee kon voor afzonderlijke artikelen.

maandag 11 april

Een mooie zonnige dag waarop de bloesem van de Prunus zo mooi afstak tegen de blauwe lucht. Verder zette ik de Lingehaven op de foto met een nagenoeg perfecte reflectie, molen de Hoop vanaf de Dalemwal en het kleurrijke feestje in mijn tuin.

dinsdag 12 april

Samen met Bas een middagje in Sliedrecht geweest, waar ik ook de nodige foto’s maakte en daar achteraf een artikel over schreef op mijn blog, wat je kunt lezen op dit linkje. Onderstaande foto staat daar trouwens ook in.

Muziektent, Sliedrecht

woensdag 13 april

Qua wandelen ben ik na dinsdag niet echt meer de stad uit geweest. Of ik had last van m’n rug, of ik was moe of voelde me gewoon niet zo fit. Toch maakte ik wel de ene na de andere foto: Een paasetalage bij Sweet Ima, nog meer bloesem en ander voorjaarsspul, soep eten uit mijn nieuwe soepkom van Action en een oranje lucht.

donderdag 14 april

Het voordeel van wat bloeiend spul in je tuin hebben staan, is dat zich dat ook goed leent voor foto’s, getuige onder meer onderstaande beelden. Op de eerste zie je een foto van de bloemknoppen van mijn appelboompje die de plotselinge kou van onlangs gelukkig hebben overleefd. Verder blauwe druifjes, mini-narcisjes en wederom prunus bloesem, die helaas dan weer niet in mijn tuin staat!

vrijdag 15 april

Ik moest voor praktische redenen in Werkendam zijn en zoals je me inmiddels wel een beetje kent, maak ik daar gelijk een uitje van. Dit keer niet zo ver gewandeld omdat ik me nog steeds niet fit voelde. Desondanks was ‘t leuk, varen met de veerdienst is al een feestje op zich. We dronken koffie bij SIS Lunchboutique waar ik de fiets aan de muur spotte, ik zette een bruggetje op de foto en Bas op de terugweg.

zaterdag 16 april

Ik spotte kort na het wakker worden een lieveheersbeestje op m’n slaapkamergordijn die ik vervolgens buiten op de Skimmia heb gezet. Ik gaf een zelfgemaakt kaartje met een zakje paaseitjes af bij mijn buren (en kreeg van hen een bordje Poolse cake).

Ik zag een grappige gieter in een etalage en maakte foto’s van de Lingehaven en de molen. Tot slot heb ik rondgekeken bij het foodtruckfestival wat dit weekend op het terrein Buiten de Waterpoort gehouden werd, waar ook de zweefmolen stond.

zondag 17 april

Zoals je in dit artikel van gisteren kon lezen, heb ik een leuke, zonnige, gezellige en smakelijke eerste Paasdag gehad. Hieronder nog een stukje van mijn outfit (ik droeg er een grijs coltruitje bij) en later tijdens een wandeling met Bas maakte ik de tweede foto. Ik word daar zo blij van; al die lentebloemen en het frisse groen. Genieten!