Voorheen was ik best fan van de zogenaamde blogger tags, vragenlijstjes over van alles en nog wat die circuleerden onder bloggers. De reden dat het een ‘tag’ heette, was omdat het een soort kettingbrief-idee was, je ‘tagde’ andere bloggers die dan ook datzelfde vragenlijstje in konden vullen op hun eigen website.

Nu volg ik al lang geen andere blogs meer, maar vragen beantwoorden vind ik nog altijd leuk. Vandaar ook dat ik dat roze boekje met 1000 vragen van begin tot eind heb uitgewerkt en er zelfs nog één had, met 50 vragen. Vandaag vond ik grappige ‘random’ vragen waarvan het me leuk lijkt ze te beantwoorden!

Wie was je eerste celebrity-crush en wat vind je nu van diegene?

Patrick Swayze en Michael Jackson waren denk ik m’n vroegste celebrity crushes. Wat ik er nu van vind? Beide heren zijn inmiddels helaas overleden, dus ik weet niet wat je daar dan nog van kan vinden. De muziek van MJ is nog altijd legendarisch en de films van Patrick classic. Maar dat is het wel zo’n beetje.

Als je je eigen naam mocht kiezen, welke zou dat dan zijn en waarom?

Ik heb al jaren de naam Chaya in m’n hoofd. Ooit gehoord of gelezen en sindsdien is ie blijven hangen als een soort oorwurm. Ik vind het een prachtige naam en heb me voorgenomen ooit nog eens een huisdier zo te noemen, maar als naam voor mezelf zou ik het ook wel mooi vinden.

Just out of bed look

Wat is het raarste dat je bij je bed bewaart?

Momenteel is dat een enkele sok met een badstof haarelastiek erom. Ik zag pas een lifehack om je haar mooi te houden door een staart in je haar te maken met een sok erom zodat je haar beschermd wordt tijdens het slapen. Blijkt nog te werken ook!

Wat is de vreemdste online aankoop die je hebt gedaan?

Dat zal ongetwijfeld iets van AliExpress zijn, want daar staan echt héél gekke dingen op. Het enige wat ik op dit moment kan bedenken is een stuk silicone in de vorm van een pootafdruk die je in de wasmachine gooit om haren van je kleding te verwijderen.

Welke naam gaf je als kind aan je favoriete speeltje of knuffel?

Ik had sowieso een beer die Bamse heette, Bamse is Deens voor teddybeer en ook de naam van een cartoonfiguur. Het was een vakantie-dingetje dat die knuffel zo is gaan heten, maar hij heeft die naam wel altijd gehouden!

Typografie ‘You had me at houdoe’

Als je een papegaai had, wat zou je ‘m dan leren zeggen?

Houdoe!

Met welke band of muzikant zou je graag eens willen feesten?

Take That / Gary Barlow!

Wat is de beste versiertruc die je kent?

Geen enkele. Ik heb nog nooit iemand versierd, daar ben ik veel te onzeker voor. En trouwens ook bang om keihard uitgelachen te worden.

Wat voor beleg zit er op jouw ultieme broodje?

Ik heb al een tijdje een voorliefde voor abrikozenjam, maar bij tijd en wijle ben ik ook gék op filet americain. Voorwaarde is wel dat het bakje binnen maximaal twee dagen leeg gaat, aangezien ik aan een heftige voedselvergiftiging zo’n tien jaar geleden, een wat overgevoelige maag heb overgehouden.

Lekker brood

Wat is het vreemdste dat je ooit hebt gegeten?

Ik denk kaviaar en inktvisringen. Vond het allebei niet te nassen!!

van Welk item denk je/hoop je dat ‘t in 20 jaar overbodig is?

De pinpas en OV Chipkaart. Vooral die laatste, want die vergeet ik echt te vaak en te makkelijk als ik eens met het openbaar vervoer reis. Ik snap sowieso niet dat dat nog niet via je mobiel kan, terwijl je zelfs met je smartphone kunt betalen!

Als je een levenslange voorraad kon hebben van iets, wat zou dat zijn?

Melk en brood!