Ik schreef vorig jaar al een post met de titel ‘Vrolijk Pasen’, dus moest ik nu toch even iets anders verzinnen. En zonnig, dát is het zeker! Het is zelfs warm te noemen, wat een heerlijk cadeautje tijdens dit Paasweekend!

De eerste van de Paasdagen zit er inmiddels alweer bijna op, ik las vanmorgen op de Facebookpagina van Quest dat tweede Paasdag is ontstaan omdat christenen op hun rustdag (zondag) niets buiten de deur kunnen vieren en ze dat op die manier alsnog kunnen doen op de dag erna. Smart!

Zelf heb ik op deze eerste Paasdag genoten van een heerlijke paasmaaltijd met mijn moeder. Omdat het vanwege Bas eigenlijk niet meer te doen is om ergens op bezoek te gaan, komt ze nu hierheen als er iets te vieren valt en dat werkt ook prima.

Ik had mezelf ook in een nieuwe outfit gehesen bestaande uit lichtgrijze boots, een lichtroze suède rokje wat ik voor € 2 op Vinted kocht en een grijs coltruitje uit de sale van HEMA. Wat me deed denken aan vroeger; als kind je nieuwe kleren voor het eerst met Pasen aan. Daar komt trouwens ook de uitdrukking ‘paasbest’ van.

Vroeger gingen we eigenlijk altijd met Pasen bij (opa en) oma eten, meestal was dat ‘slaai mee aaier’, in Algemeen Beschaafd Nederlands heet dat ‘sla met eieren’. Heel simpel, maar ook heel lekker en voor ons onlosmakelijk verbonden aan Pasen en de gedachte aan opa en oma en de fijne Paasdagen die we daar vierden.

En dat was precies wat er nu ook op tafel stond, wel met voor- en nagerechtje om het geheel een extra feestelijk tintje te geven. Vooraf hadden we toast met geitenkaas en honing en als toetje een verzameling lekkere toetjes en ijs die we niet eens allemaal op konden, dus er staat hier nog wat in de koelkast en vriezer voor later. 🙂

Het feest begon overigens met koffie met ‘paas-kasteeltjes’, die m’n moeder ook had meegebracht, dus tegen de tijd dat we aan de afwas begonnen, kon je gerust stellen dat we aardig gevuld waren! Naast al het lekkers wat op m’n bordje belandde, kreeg ik ook nog een groot chocolade paasei in een mandje. Lief!

Nadat m’n moeder weer richting Andel vertrok, ben ik niet veel later een rondje wal gaan lopen met Bas. Even de benen strekken, uitbuiken. Ik had gelukkig niet te veel gegeten, maar zat desondanks wel behoorlijk vol, dus een eindje lopen is dan wel even lekker, zeker met zo’n heerlijk zonnetje op je snuit!

Tot slot deel ik graag nog een drietal Paasgerelateerde linkjes met je die ik her en der tegenkwam de afgelopen dagen. Heb je bijvoorbeeld enig idee waarom het traditie is om paaseieren te gaan zoeken? En hoeveel chocolade paaseitjes je moet eten om ervan aan te komen? Je leest het allemaal op onderstaande links!