Ik had vorige week zaterdag zin om weer eens op het terrein rond Slot Loevestein te kijken, Wel jammer is het, dat je niet meer zonder te betalen de binnenplaats op kunt. Ik vond het altijd leuk om daar gewoon wat rond te wandelen, foto’s te maken van de oude huisjes en het kasteel, een kop koffie drinken bij de Taveerne.

Overigens ben ik eerst eerst nog even in Woudrichem gebleven. Het was die zaterdag ook Nationale Molendag en ik wilde even bij Nooit Gedagt kijken. Met Bas de stelling op zat er helaas niet in, maar in de molenwinkel kijken is ook leuk en daar kocht ik een theedoek met print van de molen die ik al even op het oog had.

Na een kop koffie bij ‘t Koffiehuske, wachten op het voetveer om over te steken naar Munnikenland, dat is de naam van het natuurgebied waarop het slot zich bevindt. De buggy in de roeiboot krijgen was wel een dingetje, de schipper was erg onvriendelijk en niet bepaald behulpzaam, maar het is gelukt met hulp van andere mensen die ook de oversteek maakten met het voetveer.

Eenmaal aan de overkant – je steekt ook over van de provincie Noord Brabant naar Gelderland – verder gewandeld, zij het met nog wat hindernissen want het was wel lastig om mezelf met buggy en al door diverse klaphekjes te wurmen. Maar grappig genoeg liep er bij vrijwel elk hekje een vriendelijke voorbijganger rond die spontaan hulp aanbood en het hekje voor me openhield. Nice!

Toch zijn we uiteindelijk minder lang gebleven dan ik had gedacht. Zoals ik al schreef kun je dus niet meer het terrein bij het slot op en het natuurgebied is prachtig, maar wel groot en met vrij lange paden, waardoor het eigenlijk leuker is om daar te fietsen dan te wandelen en de leukste paadjes zijn met een buggy niet begaanbaar.

Vervolgens hetzelfde stuk weer afgelegd richting de aanlegplaats van het voetveer, waar ik wel met wat gemengde gevoelens aansloot bij het rijtje mensen wat al stond te wachten omdat ik weer problemen verwachtte bij de oversteek. Dus toen de boot aanlegde vroeg ik meteen maar aan mensen naast me of ze me wilden helpen.

“Dat doet de schipper toch zeker wel?” kreeg ik als antwoord en daardoor kon die me niet opnieuw hulp weigeren en hielp me dit keer wel aan boord. Dat viel mee! Terug in Woudrichem, vond ik het nog ‘vroeg’ om al terug naar Gorinchem te gaan en omdat ik iets van de Action wilde wat hier in de stad steeds niet verkrijgbaar was, ben ik daar uiteindelijk nog naartoe gelopen. Helaas wel voor niets. :-)

Met het laatste pontje (18:00 uur) weer terug naar Gorinchem. Al met al bijna de hele middag op pad geweest. Prima tijdverdrijf, maar door de diverse ‘hindernissen’ en het feit dat ik al even niet lekker in m’n vel zat en die ochtend zelfs een paniekaanval had gehad, heb ik er niet zo van kunnen genieten als ik had gehoopt.

Desondanks heb ik zoals gebruikelijk onderweg ook weer de nodige foto’s gemaakt. Ook minder dan ik verwacht had, maar wel een aantal leuke plaatjes. Vooral de foto’s van Bas vind ik zelf heel leuk, vrolijk en voorjaarsachtig!

Ben jij ook bekend met Woudrichem en Slot Loevestein?