Moederdag valt dit jaar op 8 mei en ondanks dat ik er normaal niet zo veel meer mee doe dan een leuk cadeautje en samen een kop koffie drinken, heb ik dit keer wel flink uitgepakt. Gewoon omdat ik daar zin in had en ook omdat m’n moeder de laatste tijd niet zo lekker in haar vel zit, dus wel iets extra’s kan gebruiken!

Het begon met een tas van Desigual die ik bij toeval op Vinted tegenkwam, echt iets voor m’n moeder! Deze heb ik uiteindelijk gekocht, maar omdat de verkoper op geen enkel bericht reageerde en het erop ging lijken dat ze niet op tijd zou verzenden (dan wordt de order geannuleerd), zocht ik verder en vond een andere van hetzelfde merk, die ook erg leuk was!

Uiteindelijk werd de tas die ik eerst had gekocht, nét op tijd verstuurd, dus had ik er twee, die ook nog op tijd bezorgd werden! Intussen had ik een doosje Toblerone en een geurkaars gescoord, ook een beetje voor het geval de tas(sen) niet op tijd zouden worden bezorgd en ik dan toch alvast iets zou hebben om te geven.

Behalve de cadeautjes, had ik nog een idee. Een high tea! Zoiets had ik nooit eerder gedaan, maar lekkere dingen verzamelen en leuk presenteren kan iedereen. Wel was het soms lastig om aan de dingen te komen die ik wilde, omdat ik vanwege Bas alleen nog naar de Spar kan en het assortiment van zo’n kleine supermarkt wel wat beperkt blijkt te zijn als je naar speciale dingen op zoek bent.

Toch is het gelukt om alles wat ik in gedachten had bij elkaar te verzamelen en heb ik zelf ook nog gebakken (baked oats) en een mooie roos gemaakt van marsepein die ik pontificaal op het bordje van m’n moeder heb gelegd. Het theepotje wat ik voor € 1.50 bij de kringloop scoorde en de etagère die bij Action vandaan komt, gaven de high tea precies de look die ik in gedachten had.

Ik had er al dagen voorpret van en vandaag kon ik dus eindelijk m’n high tea plannen uitvoeren! Zaterdag had ik al de roos gemaakt en de baked oats gebakken. Nu was het tijd om de aardbeienwafels, gevulde eitjes en komkommer klaar te maken en op het laatste moment het worstenbrood en toast met geitenkaas en honing in de oven te zetten. Ik was een minuut voordat mijn moeder arriveerde klaar!

Toen ze vervolgens de woonkamer in liep, sprak haar gezicht boekdelen, ze vond het echt geweldig en heeft zeker tien keer gezegd dat ze het zó leuk vond! Ik had eer van m’n werk dus en heb zelf ook mee kunnen genieten van al het lekkers. Ook de tassen en de overige twee cadeautjes vielen in de smaak, dus het was allemaal geslaagd!

Heb jij ook iets gedaan met Moederdag?