Als kind van een plantenkweker en iemand met een buitengewoon grote interesse voor bloemen en planten, zou je misschien verwachten dat ik al geboren werd met groene vingers, maar niets is minder waar. Planten vond ik maar saaie dingen waar vooral veel werk en tijd in zat, wat ik liever aan andere bezigheden besteedde.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en wordt mijn tuintje elk jaar toch weer verder uitgebreid met nieuwe plantjes en leer ik ook steeds meer namen kennen. Echt verstand van planten zal ik denk ik niet zo snel krijgen. Ik weet nog altijd niet welke plant meer zon nodig heeft en welke meer schaduw, stiekem weet ik soms niet eens het verschil tussen onkruid en een ‘echte’ plant.

Toch weerhoudt me dat er niet van om in het voorjaar de tuin vol te zetten met allerlei planten. Mijn tuin bestaat overigens uit een betegelde plaats met een riante collectie plantenpotten, dus dat betekent regelmatig water geven. Iets wat ik mezelf echt aan heb moeten leren, want dat vergat ik nogal eens. Maar het gaat steeds beter!

Dit jaar begon het in maart al te kriebelen om mijn tuin vol te plempen met kleurrijke planten en bloemen. Uiteindelijk met het meeste nog wel gewacht tot na ijsheiligen, omdat voor die tijd de kans op nachtvorst aanwezig is en het is natuurlijk zonde als de nieuwe plantjes meteen kapotvriezen!

Inmiddels heb ik een aardige collectie planten in de tuin staan, van 2 soorten lavendel tot Spaanse margriet, Franse geranium en 2 vlinderstruiken, knaloranje goudsbloem, een hanging basket met viooltjes in een prachtige kleur blauw, ‘Pink Kisses’, Petunia’s met ‘verfvlekken’, zelf gekweekt klavertje vier en alle planten die de afgelopen winter hebben overleefd.

Ik heb zelfs een plantje in een oude gieter gezet, die heeft trouwens nog een verhaal, want de gieter is van oma geweest en heb ik zelf al een aantal jaar gebruikt. Maar nu was het kapje van de broeskop zoek en dan heb je simpelweg niets aan zo’n ding. Ik kocht een nieuwe gieter, maar wilde van deze pertinent geen afstand doen, dus heb uiteindelijk een paar gaatjes in de bodem geprikt en er een plantje in gewurmd.

Ik ben oprecht blij met mijn plantjes, ook al heb ik er nog altijd weinig verstand van. Maar het staat leuk en gezellig en het is een plezier om ernaar te kijken. Zolang ik ze regelmatig water blijf geven, denk ik dat ik er voorlopig ook nog wel van kan genieten!