Inmiddels zit ik al een kleine twee weken niet zo lekker in m’n vel door zorgen om Bas, pittig slaapgebrek en mijn angststoornis die weer de kop op steekt. Afleiding zoeken werkt dan het best, dus ga ik maar wandelen en als het even kan de stad uit.

Vorige week ben ik ook verschillende keren op pad geweest met Bas, onder meer een wandeling van Werkendam naar Sleeuwijk. Gek genoeg had ik die route nooit eerder gelopen, wel veelvuldig met de fiets gedaan. Maar als je loopt, zie je vaak toch weer andere dingen en ondanks dat het heel ver klinkt, was het maar zo’n 6 km.

Ik ben sowieso een echte dijken liefhebber. Jaren geleden nog achterop de motor en zelf met de fiets of te voet. Gelukkig hebben we hier dijken in overvloed, dus ik kan m’n lol op. De dijk tussen Werkendam en Woudrichem is ook best mooi, met uitzicht over groene uiterwaarden en de Merwede. Een stoep is er overigens niet, dus goed opletten, want vooral aan de Werkendamse kant, wordt flink doorgereden!

Vorige week woensdag was een heerlijk zonnige dag, maar zonder dat het al te warm was om een eind te lopen. We hadden de pont van kwart over twee naar Werkendam, waar ik ook even bij de HEMA in het dorp moest zijn om een aankoop te retourneren. Daarna weer terug de dijk op en begonnen aan de wandeling!

In feite is het behoorlijk rechttoe rechtaan. De dijk kronkelt redelijk, maar je kunt ‘m gewoon blijven volgen en dan kom je vanzelf in Sleeuwijk uit en als je nóg verder door loopt, in Oudendijk en dan Woudrichem, maar zo gek wilde ik het niet maken.

Na op m’n gemak de dijk over gelopen te zijn, rolde ik rond 4 uur de BasMobiel onder het viaduct waar de Merwedebrug/A27 overheen gaat door en waren we in Sleeuwijk aanbeland. Onderweg was het plan al gerezen om door te lopen naar winkelcentrum de Nieuwe Es om bij Lunchroom Tikkie Anders zo’n heerlijke ijskoffie te scoren die ik daar een paar maanden geleden ook heb gedronken.

Helaas bleken die om half 5 al dicht te gaan en omdat het vanaf de dijk nog best een stuk lopen was, ging ik dat niet redden. Omdat ik wel zin had in iets eten of drinken, uiteindelijk toch maar naar het winkelcentrum gelopen en bij Grand Cafetaria Ici friet en een kaaskroket besteld. Hoefde ik ook niet meer te koken thuis!

Na het eten op het gemak weer richting dijk, om daar het laatste pontje van de dag (die van zes uur) terug naar Gorinchem te pakken. Tussen Sleeuwijk en Gorinchem vaart ook de snellere boot die ik altijd zo leuk vind, alleen is dit maar een stukje van iets meer dan vijf minuten, maar dat mocht de pret niet drukken. :-)

Eenmaal weer thuis, bleek dat die wandeling van ‘maar zes kilometer’ uiteindelijk toch ruim elf was geworden, maar heen en weer naar het winkelcentrum en het stukje van huis naar de pont en terug, zijn natuurlijk ook meters! Rond half 9 stak ik de sleutel in het slot van de voordeur. Aardig wat uurtjes weg geweest en een prima middag!