Het was inmiddels al ruim een maand geleden dat ik voor ‘t laatst in Woudrichem was geweest met Bas. Om precies te zijn op 14 mei, toen het Molendag was en ik ook op doortocht was naar Slot Loevestein en Munnikenland. Dus vond ik het wel leuk om weer eens met de pont van Riveer de Merwede over te steken om wat te wandelen en foto’s te maken, want ook Woudrichem is een mooi oud vestingstadje!

Helaas trok de lucht wel steeds verder dicht, dus het zonnetje waarop ik had gehoopt en wat ik eerder thuis nog wel had gezien, verdween tot ik weer thuis was achter de wolken. Toch kun je ook met bewolking best mooie foto’s maken. Ik merk aan mezelf dat ik me dan altijd eerder concentreer op architectuur dan op natuur.

Ik heb wat rondgewandeld in de vesting en ben ook naar de winkels geweest omdat ik bij Action wilde kijken voor een montagesetje voor rookmelders die ze bij ‘t filiaal hier in de stad niet (meer) hadden. In Woudrichem had ik meer geluk, dus kan ik daar thuis mooi mee aan de slag. Ik scoorde ook nog een zakje snoepjes voor Bas en een superleuk zomerhoedje met een ingeweven witte band.

Vervolgens weer terug bij de vesting, neergestreken op het terras met uitzicht over de Maas bij ‘t Koffiehuske, waar ze een lekker bakkie serveren voor een klein prijsje. Ondanks dat ik geen enorme afstanden had gelopen dit keer, was het toch wel even lekker om een poosje te zitten en de voeten wat rust te gunnen.

Na zo’n tweeënhalf uur in en om de vesting te hebben gelopen, vond ik het welletjes en rolde ik de BasMobiel weer richting de aanlegsteiger van de pont, die vervolgens om vijf uur arriveerde (grappig, er zit ‘Riveer’ in dat woord, wat dus de naam van de veerdienst is) om ons weer terug in Gorinchem te brengen.

Ondanks het gebrek aan zon toch een prima middag gehad en ook best een aantal toffe foto’s gemaakt. Ik heb niet alle foto’s die ik heb gemaakt in dit artikel gepost, op mijn Twitter pagina kun je er nog een aantal zien die hier niet tussen staan.