Dit keer ben ik iets meer op tijd met het weekoverzicht, al heb ik weinig foto’s van de afgelopen week. Overigens heb ik er wel wat gereserveerd voor twee aparte artikelen die ik deze week ook nog wil schrijven. Gek eigenlijk, dat ik opeens weer heel veel op mijn blog schrijf sinds Bas er niet meer is.

Enerzijds is het een manier om de tijd te verdrijven, anderzijds merk ik ook dat het me goed doet om over Bas en mijn verdriet te schrijven. Ook omdat de lijntjes (en lontjes) op mijn blog wat minder kort zijn dan op Twitter, durf ik hier meer mezelf te zijn.

Omdat ik door Twitter al té veel narigheid heb meegemaakt, heb ik daar wat betreft ‘t uiten van mijn gevoel een soort haat-liefde verhouding mee. Mensen doen zich vaak anders voor dan ze zijn en weer een andere categorie doet niets liever dan anderen dissen en vernederen vanachter hun anonieme profielfotootje.

Maar voordat ik al te veel afdwaal, nu eerst ‘t weekoverzicht. Deze keer heb ik minder gefietst dan de drie weken ervoor omdat ik veel moe ben, toch blijf ik haast obsessief zoeken naar manieren om mezelf af te leiden. De ene keer lukt ‘t beter dan de andere keer, net als dat de ene dag net iets beter is dan de andere.

maandag 18 juli

Maandag was het best heet, toch ben ik ‘s middags gaan fietsen. Niet al te ver, maar een rondje over Arkel met op de terugweg een ietwat ‘toeristische route’, zodat ik nog wat langer van huis zou zijn. Omdat ‘t op de terugweg weer niet goed ging, ben ik bij de Kringloop gaan kijken om mezelf wat af te leiden en dat hielp.

Daar zag ik een jeneverfles van aardewerk staan met een molen erop. Leuk voor in mijn molenhoekje in de kast, maar veel te groot. En vond ‘m ook nog best wel duur. Heb niks gekocht, maar alleen rondgekeken. De andere foto’s maakte ik onderweg.

dinsdag 19 juli

Ook dinsdag weer met de fiets op pad geweest, dit keer was ‘t maar liefst 36 graden en heb ik niet één, maar twee fietstochtjes gemaakt. In totaal goed voor 30 km. In de middag ben ik naar Woudrichem gereden maar wel met de pont terug, ‘s avonds heb ik weer een rondje over Arkel gedaan, waarbij ik de tweede en derde foto maakte. Ik ging wel goed voorbereid van huis en sleepte aardig wat water mee. ‘s Avonds heb ik tot een uur of één in mijn schommelstoel gezeten en veel sterren gezien.

woensdag 20 juli

‘s Middags met de pont overgestoken naar Woudrichem om met mijn moeder ijskoffie te drinken bij de Pannenkoekenbakker nadat we die op hun Facebookpagina hadden gezien. Op de heenweg hing er opeens een knap donkere lucht en ik heb het ook niet helemaal droog weten te houden, maar gelukkig trok de bui vrij snel weer over.

De ijskoffie was best lekker, maar we waren het er beiden over eens dat we weleens betere hadden gedronken en bovendien was ie erg duur. De foto van de lantaarn met ‘t raam met druppels erachter maakte ik ook op de pannenkoekenboot. Niet veel later trok de regen weg en werd ‘t weer mooi weer. De derde, vierde en vijfde foto maakte ik ook in Woudrichem en thuis at ik carpaccio die ik had gehaald bij HEMA.

zaterdag 23 juli

Van woensdag ga ik meteen door naar zaterdag. Donderdag en vrijdag waren niet al te beste dagen en vrijdagavond kreeg ik ook nog eens slecht nieuws: De kitten die ik de volgende dag zou gaan halen, was ziek geworden en het was en is nog altijd niet zeker of ze het redt of niet. Weer een nieuwe klap. Vrijdag ben ik overigens wel met Sander koffie gaan drinken bij de HEMA, wat fijn en gezellig was.

Zaterdag kreeg ik twee lieve kaartjes voor de komst van het poesje wat dus niet door ging en de kittensnoepjes en speeltjes had ik van Sander gekregen. Om toch nog iets leuks te hebben op deze dag die dus heel anders werd dan verwacht, ben ik met m’n moeder koffie gaan drinken bij Brasserie de Laegt in Almkerk.

zondag 24 juli

Sinds de afgelopen week ben ik best veel moe, ik word dan opeens vanuit het niets overvallen door zo’n extreme vermoeidheid, dat ik amper overeind kan blijven. Vaak ben ik er dan ook erg duizelig bij en heb ik zware hoofdpijn. Dat kreeg ik zondag dus ook, terwijl ik van plan was om een stuk te gaan fietsen voor afleiding.

Uiteindelijk ben ik een kleine 2 uur later alsnog gegaan en dat werd zelfs een rondje van 40 km. Terwijl het weer rond de 30 graden was, maar ik vond het niet te warm. De foto’s die ik onderweg maakte, post ik in een nog te schrijven artikel, hier alleen een foto van de zonnebloem in m’n tuin die is gaan bloeien.

Zonnebloem in mijn tuin