Bijna een maand geen weekoverzicht, dus je zou wel kunnen zeggen dat ik wat in te halen heb. Het is inmiddels al woensdag, dus als ik nóg langer had gewacht, was het precies een maand geweest. Maar zover wilde ik het niet laten komen.

Ondanks dat ik juist in de eerste weken na ‘t overlijden van Bas veel schreef hier en gedreven was om mijn best te doen me beter te voelen, merk ik dat de rek er op alle fronten uit is. Het levert namelijk geen resultaat op en voor iemand die gewend is resultaat te zien bij inspanning (ongeacht welke), is dat uitputtend en frustrerend.

Twee maanden verder verwacht de buitenwereld ook dat ik mezelf zo onderhand wel weer op de rit heb (ikzelf incluis), terwijl het tegendeel waar is. Mezelf uiten leidt bijna onvermijdelijk tot al dan niet goed bedoeld commentaar en discussie en ik merk dat ik dat vermijd, omdat het me niets brengt behalve stress en nog meer twijfel aan mezelf.

Ook mijn lijf heeft geen zin meer. Ik ben alleen maar moe, slaap geen nacht meer voor 4 uur en loop ook al een poosje met allerlei kwaaltjes die soms een beginnend griepje lijken, maar de volgende dag weer weg of in iets anders veranderd kunnen zijn. Soms kan ik opeens 30 km fietsen, terwijl ik een andere dag moeite heb met boodschappen doen. Dat stoort me mateloos, ook omdat de dagen dat dingen zoveel moeite kosten, daardoor zo ongeloofwaardig worden. ‘Kan niet, bestaat niet’ is mijn motto.

Nu in elk geval een terugblik op de afgelopen drie weken. In vogelvlucht, want sinds ik niet meer wandel maak ik aanzienlijk minder foto’s en door vermoeidheid heb ik de afgelopen drie weken helaas niet veel gefietst. Ik maak wel foto’s van Chaya, maar ‘t stoort me dat er te weinig afwisseling is in mijn ‘repertoire’ en ook dat het door veel foto’s maken/posten van haar lijkt alsof Bas minder belangrijk was/is.

week 31 (1 t/m 7 augustus)

Omdat mijn geheugen niet bepaald in vorm is waardoor ik niet meer precies weet wat ik de afgelopen drie weken heb gedaan én ik je ook een ellenlang artikel wil besparen, stop ik de foto’s dit keer per week in een collage. In de allereerste week van augustus maakte ik mijn eerste wat langere fietstocht: een rondje over Werkendam.

Verder kocht ik een leuke kaart met een molen en een hondje erop bij Oude Liefde in Woudrichem, maakte ik foto’s van dramatische luchten tijdens een fietsrondje over de dijk in de avonduren en fietste ik zondag naar m’n moeder in Andel, die een taart had gebakken. Op de terugweg moest ik helaas wel met de watertaxi naar huis, omdat ik onderweg opeens zó moe was geworden dat fietsen bijna niet meer lukte.

week 32 (8 t/m 14 augustus)

Van deze week iets meer foto’s. Te beginnen met weer een paar foto’s van Chaya. Als ik deze zo bekijk, heb ik het idee dat ze nu alweer een stuk groter is, al vind ik dat ze de ene keer groter lijkt dan de andere. Dinsdag ging ze voor ‘t eerst mee op pad, naar de dierenarts in Woudrichem voor haar entingen. Ze deed ‘t super.

Het gedenkhoekje van Bas kon je al zien in dit artikel, wat ik schreef naar aanleiding van wat zijn 19e verjaardag zou zijn geweest en het glazen hart met zijn beeltenis wat ik van m’n moeder kreeg. De dag erna fietste ik ‘s avonds een rondje door de nabije polder om mijn zinnen te verzetten en donderdagavond heb ik met Sander een rondje over Meerkerk gefietst, wat fijne afleiding was.

Ook vrijdag zat ik op de fiets, dit keer overdag. Een rondje Woudrichem, waar ik zelfs koffie heb gedronken op een terrasje, iets wat ik hier in Gorinchem dus niet meer doe sinds Bas er niet meer is, omdat dat veel te beladen is. Alleen de HEMA (daar mocht hij niet in) en dat vind ik ook prima want daar kwam ik voorheen ook graag.

Zaterdag had ik met m’n moeder een rondvaart met stoomsleepboot Jan de Sterke over de Linge, waar ik weken eerder al kaartjes voor had gekocht. De foto’s daarvan volgen nog in een apart artikel. Zondag fietste ik weer, dit keer een rondje door het Lingebos en over de dijk weer terug naar huis, waarbij ik de laatste vijf foto’s maakte. Blijkbaar heb ik vorige week toch nog heel wat meer gefietst dan ik zelf dacht…

week 33 (15 t/m 21 augustus)

Vorige week maakte ik de minste foto’s van allemaal. Ik heb heel wat (mid)dagen op de bank gespendeerd omdat ik, tot mijn frustratie, te moe was om me in te spannen en dus bijvoorbeeld om te gaan fietsen. Chaya deed graag mee met deze verplichte luiersessies zoals je kunt zien op de eerste foto. Toch nog iemand blij in dit huis…

Ik ben wel een paar keer ‘s avonds een klein rondje met de fiets weg geweest om er toch even uit te zijn en maakte daarbij de tweede en derde foto. Verder nog een stel foto’s van Chaya op de mooie deken van Return to Sender die ik kreeg van een dame op de Weggeefhoek en een klein dienblaadje wat ik al jaren ongebruikt in m’n keuken had liggen, die nu een nieuw doel heeft gekregen.

Dat waren dus drie weken in vogelvlucht. Ik heb overigens nog wat artikelen in petto, maar ik kan niets beloven over wanneer die verschijnen. Een tekst typen is geen al te grote inspanning, maar ik merk dat ik veel fouten ga maken als ik aan het schrijven sla als ik er eigenlijk de energie niet voor heb en dat vind ik erg slordig, dus wacht ik een moment af dat ik me iets fitter voel en het me minder moeite kost. Tot snel!