Nu ik het bloggen weer heb opgepakt, ook meteen maar weer van start gaan met het weekoverzicht. Dat vind ik zelf nog altijd één van de leukste artikelen om te schrijven, een soort visueel dagboek van mijn afgelopen week. Nu is het wel zo dat ik inmiddels aanzienlijk minder foto’s maak dan toen Bas er nog was, om de eenvoudige reden dat ik toen elke dag ging wandelen en dat is nu weggevallen.

Nu maak ik eigenlijk alleen foto’s als ik ga fietsen of als er iets bijzonders te doen is, zoals de Altenase Molendag van een paar weken geleden. Binnenshuis maak ik wel foto’s van Chaya, maar al met al ligt de ‘productie’ wel veel lager. Ik ben er ook niet aan toe om alleen te gaan wandelen en weet niet eens of ik dat überhaupt wel wil.

Vandaag een terugblik op week 41. Het voelt trouwens nog steeds vrij onwerkelijk om weer terug te zijn online en ondanks dat ik in alle oprechtheid niet had verwacht dat mensen zelfs maar zouden opmerken dat ik afwezig was, vind ik de lieve reacties die ik heb gehad hartverwarmend. Meerdere mensen blijken me echt gemist te hebben, dat had ik echt nooit verwacht. Dank!

maandag 10 oktober

De week begon niet zo lekker. Ondanks dat er sinds 2 weken eindelijk vooruitgang in zit, gaat dat met vallen en opstaan. In het weekend heb ik een pittige ‘terugval’ gehad waardoor ik niet alleen mentaal weer ‘gevloerd’ was, maar ook weer een aantal dagen in bed en op de bank heb doorgebracht met zware hoofdpijn en extreme duizeligheid.

Op maandag heb ik ook nog voornamelijk ‘bankrust’ gehouden, waarbij ik de foto van Chaya in de vensterbank maakte. Verder kwam ik erachter dat de waterdruk van mijn cv-ketel te laag was en ondanks dat de verwarming nog altijd niet aan is geweest, is het natuurlijk wel verstandig dat even in orde te maken, wat ik dus heb gedaan.

Tot slot een foto van een fotolijstje van Bas met een kaarsje ervoor. Die lijst met die foto erin staat er al tijden, maar dat theelichthoudertje had ik nog niet zo lang en ik vind dat die er heel mooi bij past en het licht zich mooi verspreidt.

dinsdag 11 oktober

Op dinsdag maakte ik dan weer aardig wat foto’s. Ondanks dat ik nog steeds last had van duizeligheid, wilde ik heel graag een stukje fietsen en dat heb ik dus gedaan. Het werd een rondje door het Lingebos en via Hoog Dalem terug, waar ik een latte dronk bij Jimmy Coffee in het winkelcentrum daar.

Vrijwel alle plekken waar je koffie kunt drinken in en rond de binnenstad zijn nog altijd veel te beladen, maar hier ben ik al een paar keer geweest en dat vind ik niet meer zo lastig. Sowieso was ik echt aan een pauze toe, omdat de duizeligheid flink toenam. Bij Big Bazar spotte ik grappige kindershampoo in de vorm van een hondje.

donderdag 13 oktober

Omdat het begin van de week dus niet zo lekker ging, maar ik wel een lege koelkast had, heb ik besloten om dan maar weer een keer boodschappen te laten bezorgen. Het was nog een hele kluif om voor de benodigde € 50 aan boodschappen bij elkaar te sprokkelen zonder onnodige producten, maar het is gelukt. En ik zag dat ze bij AH ook kokosbrood hebben. Als kind was ik daar gek op en ik vind ‘t nog steeds lekker!

Boterham met kokosbrood

zaterdag 15 oktober

Ondanks dat ik bijna de hele middag bezig ben geweest met het schrijven van het artikel over de Molendag én het bijwerken van mijn fotogalerij, ben rond 5 uur nog snel even de stad in geweest voor een boodschap, waarbij ik de eerste twee foto’s maakte. Normaal gesproken zou ik waarschijnlijk al tientallen herfstplaatjes hebben geschoten, maar dat is er nu dus niet van gekomen.

Verder ben ik ook blij om te zien dat molen Nooit Volmaakt weer in ere is hersteld. Ik vond het zo’n gek gezicht, al die maanden zonder wieken, met steigers en allerlei zeilen erom. Het was nodig voor een renovatie die van begin maart tot half oktober heeft geduurd, maar dit ziet er toch wel beter uit!

‘s Avonds trof ik een beestje aan in de keuken. Vanwege de kleuren dacht ik aan een bij-achtige, maar het bleek (volgens Google) een pyjamazweefvlieg te zijn. Nóóit van gehoord! Ik maak overigens maar zelden foto’s van insecten omdat ik daar de kriebels van krijg, maar vind dit wel een mooi beestje qua lijnen en symmetrie, hij mag blijven.

zondag 16 oktober

Op deze dag maakte ik de meeste foto’s van de hele week, tijdens een fietstochtje van precies 30 km via Giessenburg en Schelluinen. Onderweg ook weer een aantal molens bekeken en gefotografeerd, ik had een lieveheersbeestje op m’n mouw, heb de reclamemast met knoop nu ook gezien en dronk koffie in Giessenburg. Ondanks dat ik op de terugweg wel meer last van duizeligheid kreeg, was het een prima ritje.