Dan neem ik me voor weer meer met mijn blog te gaan doen en blijft het alsnog stil. Reden daarvoor is toch wel een gebrek aan inspiratie en het feit dat ik helaas alweer met een terugval te kampen heb.

De afgelopen week was al niet zo heel top, maar in de aanloop naar het weekend ging het steeds verder achteruit en vervolgens ging het weer écht flink mis met alles erop en eraan en ook fysiek amper nog wat kunnen.

Desondanks toch maar even een weekoverzichtje in elkaar knutselen met die paar foto’s die ik heb gemaakt. Ik merk overigens dat ik het lastig vind om ‘leuk te doen’ terwijl het weer zo donker is in m’n hoofd, maar ik probeer het in elk geval wel. Aan de andere kant heb ik ook geen zin om me leuker voor te doen dan ik me voel, omdat dat zo ongemakkelijk zou zijn voor een ander. Hoe denk je dat het voor mijzelf voelt?

maandag 17 oktober

Ik had een afspraak bij de kapper staan om de puntjes te knippen en de uitgroei weer bij te werken. Dat moment wanneer m’n haar weer oké is, is het enige moment dat ik me iets beter voel over mijn uiterlijk, eens per 3 maanden dus. ‘s Avonds toen ik tv zat te kijken maakte ik onderstaande foto, eigenlijk tegen mijn principes in, omdat ik nooit foto’s maak bij kunstlicht en al helemaal niet met m’n haar vast, maar vooruit.

Vreemd genoeg werd deze selfie (die ik na de nodige aarzeling ook op Twitter had gepost) heel veel geliket waar ik me steeds ongemakkelijker bij ging voelen. Want hoe meer mensen zo’n foto zien, hoe groter de kans dat er nare opmerkingen komen en ik kan al zo weinig hebben momenteel.

Bij de kapper geweest

dinsdag 18 oktober

Eigenlijk waren maandag en dinsdag de enige twee dagen die redelijk oké waren, dus toch nog iets aan m’n week gehad. Ik maakte een foto van Chaya die een gekke bek trok, dronk chocolademelk met pepernoten bij HEMA en maakte zelfs nóg een selfie (bij daglicht en met los haar) die ik beter geslaagd vind dan die met dat platte haar.

Tot slot een foto van de Havendijk in herfstsfeer. Ik maak eigenlijk amper herfstfoto’s omdat ik niet veel meer buiten kom. Overigens slaap ik de hele week al slecht en was ik daardoor dinsdagochtend al heel vroeg wakker en ben zelfs op pad gegaan om wat foto’s te maken. Die wil ik als het lukt, deze week in een apart artikel verwerken.

woensdag 19 oktober

Vanaf woensdag ging het alweer bergafwaarts, al heb ik nog wel geprobeerd te gaan fietsen omdat het best mooi weer was, maar wat nogal tegenviel. Ik fietste een rondje over Woudrichem waar ik onderstaande foto’s maakte en omdat ik van mezelf niet de pont mocht pakken omdat 10 km fietsen wel vrij onsportief is, laste ik even een pauze in met koffie bij het Koffiehuske. Altijd leuk daar met uitzicht over de Maas.

donderdag 20 oktober

Ik had een afspraak bij de huisarts en maakte onderweg daarheen (of misschien op de terugweg) de eerste twee foto’s. Het was een vrij grijze dag en de felrode besjes sprongen daardoor extra in het oog. Bij HEMA scoorde ik een nieuwe limited edition in de vorm van deze stevige canvas tas met het oude logo. Leuk!

vrijdag 21 oktober

De laatste drie dagen van de week heb ik vrijwel niets anders gedaan dan liggen, de rek is er weer uit, ik merk dat ik me weer afsluit uit zelfbescherming (jammer dat dat nodig is…) en ook weer een social media stop heb ingelast omdat ik merk dat dit en de omgang met mensen me nog altijd te veel stress en prikkels geeft en ervoor zorgt dat ik weer keihard onderuit en achteruit ga. Chaya hield me gezelschap.

Chaya op de bank

zondag 23 oktober

Zaterdag maakte ik geen foto’s, zondag alleen deze twee van Chaya, die hier perfect uitbeeldt hoe we het afgelopen weekend hebben doorgebracht. Ziet er allemaal heel lui en relaxed uit, maar het tegendeel is helaas waar. Ik vind het niet fijn om wéér tot die bank veroordeeld te zijn.

Ik wil fietsen, actief bezig zijn, dingen doen. Ik wil uit dat dal kruipen, maar ik word er steeds keihard weer in geflikkerd. Vond het desondanks wel leuk dat Chaya bij hoge uitzondering eens op schoot wilde, meestal heeft ze daar geen zin in. Heeft mogelijk ook meer te maken met onze nieuwe elektrische ‘snuggle plaid’ van HEMA dan met mij, maar het gaat om het idee.