Vandaag schotel ik je drie linkjes voor die allemaal te maken hebben met eten. Iets wat we tenslotte allemaal doen, dus kan het maar beter zo lekker, goed en ook zo makkelijk en efficiënt mogelijk zijn allemaal!
Als eerste iets over het invriezen van brood. Ook handig voor mij, want vers brood eten doe ik nooit. Alles gaat meteen de vriezer in, zeker als ik weer een magic box via Too Good To Go heb gescoord.
Misschien minder relevant in de winter, maar als je van aardbeien houdt, doe je dat óók in de koude maanden! En dat is meteen een bruggetje naar het linkje, want dat omschrijft waarom het beter is om aardbeien niet in de koelkast te bewaren!
Tot slot een receptje wat ik zeker wil proberen. Ik ben geen keukenprinses (met zo’n mooie nieuwe keuken zou ik dat overigens zomaar wél kunnen worden) en receptjes volgen is ook niet mijn ding. Maar aardappelgratin met wintergroenten lijkt me écht wel de moeite waard om eens mee aan de slag te gaan!
Ik kom uit Heemskerk en dat is het aardbeiendorp bij uitstek: https://www.google.com/search?q=heemskerk+aardbeien
Oh echt? Nooit geweten. Worden ze daar zoveel gekweekt?
Ik denk dat dit behoorlijk minder is geworden. Maar 100 jaar geleden was er heel veel aardbeienteelt in de strook tussen het dorp en het duin, en ook mijn opa had op zijn tuin aardbeien die we dan hielpen plukken.
Weer wat geleerd!