Tekenen heb ik al lang niet meer gedaan, een paar bestaande illustraties oppoetsen of wat aanpassen, meer ook niet. In het half jaar voordat Bas overleed kon het niet meer vanwege hem, na zijn dood was alle inspiratie en zin om me daarmee bezig te houden in één klap verdwenen en nog altijd niet teruggekeerd.

Desondanks kwam ik wel een aantal illustraties tegen die ik blijkbaar eerder nog niet op mijn blog heb gepost, dus wil ik dat alsnog doen. Vandaag deze illustratie van een Strelitzia, die ik zelf bijzonder mooi gelukt vind. Behalve dat ik het sowieso prachtige bloemen vind, heb ik er ook een persoonlijke connectie mee, omdat mijn vader deze planten heel lang geleden een tijd vanuit het buitenland naar Nederland importeerde.

Ik tekende deze overigens meer dan een jaar geleden, namelijk op 27 augustus 2021. Overigens komt de zin en inspiratie om te tekenen denk ik echt wel weer terug, maar ik wil mezelf er niet toe dwingen. Niemand zegt dat het ‘moet’, het moet vooral leuk en fijn zijn en ik wil geen dingen maken uit een soort prestatiedrang.

Het tekenen is voor mij tenslotte puur en alleen hobby en het fijne van hobby’s is dat je ze uit kunt oefenen wanneer jij daar zin in hebt of tijd voor hebt. En dat moment is er nu gewoon nog niet, maar komt vanzelf wel weer, daar ga ik wel vanuit.

Overigens staan al mijn illustraties ook in de galerij op de artwork pagina, maar ik vind het wel leuk om ze op deze manier uit te lichten. De grap is dat ik op ‘t idee ben gekomen om niet eerder vermelde creaties in een blogpost te plaatsen, omdat ik een oud conceptartikel tegenkwam waarin de Strelitzia-illustratie al vermeld werd.