8:00

Wakker worden met een snerpende wekker en een bak koffie. Beide scenario’s zijn vrij ongebruikelijk voor mijn doen, aangezien ik normaal gesproken vrijwel nooit voor acht uur mijn bed uit rol en ik óók nooit koffie drink ‘s morgens: alleen als ik er écht zin in heb. Ik ben nu eenmaal niet zo’n gewoontedier. Maar de keukenrenovatie zorgt blijkbaar voor koffie cravings op vroege tijdstippen… Klaar voor klusdag vier!

10:04

Nog geen ‘bouwvakker’ gezien, totdat op de achterdeur geklopt werd en Hanneke, alias contactpersoon van de firma Hagemans, voor de deur stond. Die gister al had gezegd vanmorgen even langs te zullen komen.

Toch maar even gevraagd of er nog wel iemand zou komen vandaag en al snel bleek dat er bij een andere woning enige vertraging was ontstaan, waardoor ze bij mij pas maandag verder gaan. Ook goed. Het huis weer een dagje voor mezelf hebben is ook wel even fijn!

12:35

Met Sander afgesproken een bakkie te doen bij Koffie bij Lot. Voor de allerlaatste keer, want ze gaan sluiten en zijn deze week voor ‘t laatst open. Aanvankelijk zouden we morgen gaan, maar omdat ik nu een extra dag ‘vrij’ heb, leek deze middag een beter alternatief.

Het plan werd goedgekeurd en we spraken af om half 3. Eerst moest ik nog met de fiets op pad om voor de derde keer deze week Vinted-pakketjes weg te brengen. Zoveel zijn het er niet eens, maar ik probeer altijd binnen 24 uur te verzenden en dat betekent dus soms meerdere ritjes per week. Welkom bij koeriersdienst Dammers…

14:35

Een klein beetje later dan gepland in snelwandel tempo door de miezerregen voor de laatste keer naar Lot. De pakketjes waren weggebracht, maar het kaartje met eigen illustratie wat ik bij thuiskomst nog even wilde printen als afscheidsgebaar voor het ‘koffieteam’, kwam niet helemaal lekker uit de verf (lees: de kleur was veel doffer dan op de computer) waardoor ik ‘m uiteindelijk vier keer door de printer heb gejast met verschillende kleurprofielen, maar zonder enig verschil. Kak!

17:10

Zelden ergens zo’n warm welkom gehad als bij m’n laatste bezoekje aan Koffie bij Lot. Fanny, de grootste fan van Bas (na mij) was er en dat is altijd zo’n lieve meid. Ze was duidelijk heel blij om me te zien en leek het zelf ook jammer te vinden dat het leukste koffiezaakje van Gorinchem na morgen gewoon ophoudt te bestaan. Gelukkig heeft ze al een nieuwe job en die zit maar een paar adresjes verder! Nieuwe koffiestek?

Het koffieleuten met Sander was gezellig, we hebben tweeënhalf uur binnen gezeten, zelfs tot kort na sluitingstijd. We werden nog net niet buiten gezet (grapje). De kaart viel in de smaak (uiteindelijk ben ik zelf de enige die weet dat de kleur niet helemaal klopte) en de koffie was vanouds legendarisch. Wat ga ik die enorm missen!

Laatste keer Koffie bij Lot

19:20

Alweer wat verkocht, dit keer via Marktplaats. Meteen pakketje klaargemaakt, kan morgen weg. Verder niets bijzonders. Wat rommelen op de computer, oude artikelen optimaliseren, vrij ongeïnspireerd tv kijken, Chaya uit de gordijnen houden en brood eten, omdat ik geen zin had in een normale avondmaaltijd. Wat ook niet echt meevalt om te maken, als je geen keuken tot je beschikking hebt…

21:15

Kinderbedtijd. Tegenwoordig ben ik zo’n brave burger die écht vroeg op bed ligt. Je kunt, maar moe zijn. Slapen doe ik vrijwel nooit meteen, meestal pas rond een uur of één of als ik pech heb een uur of vier, de laatste nachten gaat het best redelijk.

Maar als ik moe ben, krijg ik ‘t koud en dan is er nu eenmaal niets lekkerder dan onder mijn wollen dekbed liggen met een flink warm gestookte elektrische deken! Oogjes dicht en snaveltjes toe dus, op naar een bouwvakkerloos weekend. Yay!