Behoorlijk lang geleden dat ik een ‘Momentopname‘ (post met mijn huidige favoriete muziek en recentelijke ontdekkingen) heb gepost, maar de laatste tijd heb ik ladingen muziek geluisterd via Spotify en dan kom je vanzelf leuke dingen tegen. Muziek die ik nog niet kende, of van die ‘ouwe gouwe’ waarvan je denkt: “Ja! Die heb ik véél te lang niet gehoord!” Vandaag dus een fijn luisterlijstje…

Audiomachine – Try again tomorrow

We beginnen met een ‘instrumentaaltje’. Ik vind dit zó mooi, zoiets speel ik het liefst af op m’n geliefde Sudio Klar koptelefoon. Ik hou enorm van zo’n ‘cinematic sound’. De titel vind ik ook prachtig, hoopgevend: Morgen weer een dag. En ook de tekst die bij de video staat: “Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the quiet voice at the end of the day saying, ‘I will try again tomorrow.”

The Score – Oh my love

Van cinematische muziek naar een gezellig up-tempo liedje. Nooit eerder gehoord, de naam van de band ook niet trouwens, maar dat vind ik juist leuk: Ik hou ervan om juist die pareltjes te vinden, de wat minder bekende liedjes.

SayGrace – You don’t own me

Over ‘t algemeen is mijn ‘regel’: Het origineel is áltijd beter dan welke cover ook. Toch vind ik covers die niet een letterlijke kopie zijn van het origineel, soms nog best leuk, zo bijvoorbeeld ook deze met een sexy R&B sausje. Ik moet trouwens bij dit nummer áltijd aan de film Dirty Dancing denken. De versie daarin was trouwens ook een cover, van The Blow Monkeys. Het origineel is van Lesley Gore.

Judy Blank – Tangled up in you

Een mooi klein liedje wat een beetje een mix lijkt te zijn tussen het singer-songwriter genre met een snufje country. Ik vind het erg mooi. Ik ben sowieso wel van dit soort liedjes. Groots en meeslepend kan prachtig zijn, maar eenvoud ook!

Promises – Baby it’s you

Van een heel lief rustig liedje, ga ik verder met iets wat héél wat minder rustig is en ook een heel stukje ouder. Dit nummer is uitgebracht in 1978. Ik was toen dus nog maar drie jaar oud, maar heb ‘oude muziek’ altijd al leuk gevonden.

Irene Cara – Out here on my own

Deze stond al langer in mijn lijstje voor een Momentopname, maar nu deze zangeres enkele dagen geleden is overleden, ook meteen een mooi ‘eerbetoon’. Ik vind dit echt een prachtig liedje, misschien wel het mooiste nummer van alle ‘Fame’ songs.

Matrix & Futurebound – Happy alone

Fasten your seatbelts, want de BPM gaat weer een stukkie omhoog. Lekker nummer dit! Denk ook héél fijn om op te hoepelen. Qua stijl doet het me veel denken aan de muziek van Sigma. Trouwens ook een songtitel die me op ‘t lijf geschreven is. :-)

George Michael – The first time I ever saw your face

Nogmaals een cover, maar wel een vrij bekende. Ik vind het origineel van Roberta Flack ook prachtig, maar deze is ook heel bijzonder, met zóveel gevoel gezongen.

Wat is jouw huidige favoriete liedje?