Deze week toch eindelijk eens wat meer geschreven dan alleen het weekoverzicht. En dat terwijl ik al de hele week ziek ben en me verder ook nog altijd niet zo fijn voel, maar juist als je ziek bent wordt het wel heel stil en dan voel ik toch wel de drang om toch iets te doen om mezelf bezig te houden en af te leiden, voor zover mogelijk. Dus dan maar een stukje tekst uit de losse pols schudden.

Nu dus weer een nieuw overzicht, met in totaal maar acht foto’s. Waar ik vorige week nog ‘iets’ heb gedaan, was dat deze week ‘niets’. Tenzij je de hele dag op bed en op de bank liggen meetelt. Al is het wel zo dat ik mezelf verplicht tenminste één nuttig ding te doen elke dag, buiten het standaard repertoire om van de kat verzorgen. Maar foto’s maken schiet er dan wel een beetje bij in.

maandag 31 oktober

Op maandag maakte ik onderstaande foto van het pannenkoekenplantje wat ik een dag of wat eerder al had gekregen, van een dame die iets op kwam halen wat ik op de weggeefgroep op Facebook had gezet en als bedankje dit schattige plantje voor me had meegebracht. Heel attent! Ik heb nog nooit eerder een (levende) binnenplant gehad, maar ben van plan er goed voor te gaan zorgen!

Pannenkoekenplant

dinsdag 1 november

Maandagavond werd ik dus ziek, wat begon met ‘een beetje misselijk’ eindigde in een pittige nacht waarvan ik je de details zal besparen. De volgende ochtend bleek ik ook ruim 40ºC koorts te hebben. Buikgriep, volgens de huisarts (die ik gebeld had). Ik kon het best paracetamol nemen om de koorts wat te onderdrukken en verder véél water drinken om uitdroging te voorkomen. Dus ging mijn panterprint-drinkfles overal waar ik ging, al was dat nooit verder dan van bed naar bank en weer terug.

Water drinken ij stijl

woensdag 2 november

Ook woensdag vrijwel de hele dag plat gelegen, al vond ik het voor Chaya wat zielig om wéér de hele dag op bed te blijven, dus heb ik mezelf met m’n hoofdkussen en de elektrische snuggle plaid van HEMA op de bank genesteld. Ze was duidelijk blij dat ik haar dit keer wel gezelschap kwam houden, want heeft uren bij me gelegen en vindt de warme deken ook heerlijk om op te liggen.

Verder maakte ik een flatlay foto met de twee kaartjes die ik had gekregen. Geen van beide ware vanwege mijn griepje, maar het gaat om het idee. Ik krijg sowieso niet zo vaak post, dus vind het altijd heel leuk als er eens een kaartje op de deurmat valt. De molen op de bovenste kaart is trouwens ‘De Hoop’ in Veen.

donderdag 3 november

Donderdag kwam er nog een kaartje, dit keer wel vanwege m’n buikgriepje. 🙂 Op de voorkant staat ‘paraceta-mol’ en aan de binnenkant dus deze tekst. Ik maakte de foto van de tekst aan de binnenkant van de kaart bewust, omdat ik op dat moment dus op de bank lag met kat op schoot en onder een warm dekentje. Verder nog een foto van Chaya waarop ze wat liever kijkt. Ik vind dit echt best een leuke foto.

vrijdag 4 november

Voor het eerst weer naar buiten en meteen op de fiets, dat was dus niet zo’n succes, omdat ik me dus nog altijd niet bepaald goed voelde. Ben uiteindelijk op de terugweg van mijn ‘verplichte fietstochtje’ (boodschappen, pakketjes wegbrengen) gaan lopen met de fiets aan de hand, omdat het té riskant was om nog verder te rijden. Maar dat leverde wel een aantal mooie foto’s op waaronder deze!

Eenmaal weer thuis, heb ik me direct weer teruggetrokken op de bank en de rest van de dag niets anders meer gedaan dan liggen. Chaya hield me ook weer gezelschap, al vind ik dat ze wel een beetje chagrijnig kijkt op deze foto. 🙂

In het weekend maakte ik geen enkele foto en ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat daar vandaag nog verandering in gaat komen. Het gaat nog steeds niet echt goed en ondanks dat het echte ‘griepgevoel’ weg is, lukt het nog altijd niet om vast voedsel te eten, ben ik veel moe en heb ik gewoon eigenlijk nergens nog energie voor. Opgeteld bij de rest, maakt het dat ik in een soort apathische toestand zit waar ik niet blij mee ben, maar mezelf nog meer dwingen om dingen te doen, heb ik al te veel gedaan.