Misschien is het heel gek, maar ik blijf het leuk vinden om vragen te beantwoorden op mijn blog. Aangezien er inmiddels aanzienlijk minder bloggers zijn dan een jaar of wat geleden, is het fenomeen ‘blogger tag’ ook een vroege dood gestorven en komen er geen nieuwe meer bij. Maar lijstjes met originele, leuke, al dan niet grappige of gekke vragen, zijn er genoeg te vinden op internet.

Vandaag vond ik een pagina met een aardige lijst vragen, waarvan ik er tien heb gekozen die me leuk lijken om te beantwoorden. Hieronder de vragen en uiteraard mijn antwoorden daarop. Van wat ik zou doen als ik opgesloten zat in IKEA tot mijn meest uitgesproken eigenschap.

Wat is het laatste muzieknummer dat je geluisterd hebt?

Toevallig ben ik de laatste dagen héél veel muziek aan het luisteren (bij voorkeur met mijn geliefde Sudio koptelefoon op mijn hoofd geparkeerd) omdat ik mijn Discover Weekly archief eens aan het uitmesten ben. Inmiddels al van ruim 3000 songs naar net onder de 1000 gegaan, dus ik heb er nog wel een paar te gaan. Deze classic van Billy Joel kwam net voorbij en ik vind dat toch zo’n lekker nummer!

Wat is de meest belachelijke regel die je móet volgen van jezelf?

Ik heb best veel belachelijke regels. Geen dwangneuroses of zo, maar ik ben extreem perfectionistisch. In álles. Eén van mijn belangrijkste regels is dat ik er altijd enigszins representatief uit moet zien.

Make-up hoeft niet per se, maar ik zal niet snel in joggingbroek naar buiten gaan en met ongekamde haren is een echte no-go. Ik vind het bijvoorbeeld ook heel naar om de deur open te moeten doen in m’n ochtendjas en met een slaaphoofd. Ik vind dat echt heel beschamend.

Mijn idee is: Je bent al niet knap, dus moet je er wel voor zorgen dat je er verzorgd bij loopt, om dat gebrek aan goede looks nog enigszins te compenseren. Want hoe ik me kleed, of m’n haar gekamd is, of ik make-up draag, is wél iets waar ik invloed op heb.

Waarin ben je mannelijk, waarin ben je vrouwelijk?

Ik vind mezelf eigenlijk überhaupt niet vrouwelijk, al heb ik dan lang haar en draag ik zo nu en dan ook rokjes en jurkjes. Ik ben altijd meer ‘one of the guys’ en voel me ook beter in die rol. Ik ben niet zo meisjesachtig, hou juist meer van ‘mannendingen’, zoals techniek, auto’s, motoren. De meeste dingen die vrouwen onderling doen, krijg ik juist enorm de kriebels van.

Selfie met golvend haar

Wat zou je doen als je ’s nachts opgesloten zou zitten in de IKEA?

Ik denk alle bedden uittesten (lees: slapen) en proberen mezelf Zweeds aan te leren.

Wat heb je nog nooit gedaan, maar zou je graag willen doen?

Backpacken in Ierland? Lijkt me best vet! Backpacken hoeft niet eens per se, gewoon sowieso naar Ierland, droom ik al jaren van. Ik ken het alleen van foto’s, filmpjes en zo, maar ben echt verliefd geworden op dat land. En op het taaltje!

Oefen je wel eens een gesprek voordat je gaat bellen?

Doe ik weleens, ja. Vooral gesprekken die ik lastig vind, of waarin ik bepaalde punten duidelijk wil maken. Ik ben ‘op schrift’ veel sterker dan verbaal en laat me dus ook wel snel ‘onder tafel lullen’. Dat wil ik niet, dus oefen ik soms bepaalde gesprekken om er zeker van te zijn dat ik zeg wat ik wil zeggen en niet dichtklap.

Wat is de meest rare bijnaam die je ooit hebt gehad?

Ik heb nooit zoveel bijnamen gehad, maar één is me altijd bijgebleven. Op school werd ik door de lerares Engels ‘miss Doodle’ genoemd. Om de simpele reden dat ik altijd onder de les zat te tekenen in een schriftje wat ik dan heel sneaky onder mijn schoolboek duwde, zodat het leek alsof ik heel actief aan de les deelnam.

Tekenen

Wat is het meest smerige eten dat je ooit op hebt?

Inktvisringen is het eerste wat in me opkomt. Gátverdamme. Eigenlijk zat er niet eens veel smaak aan, maar het gevoel van die dingen in je mond, disgusting!!

Wat is je meest uitgesproken eigenschap?

Perfectionisme denk ik. Dat sijpelt overal in door. Ik krijg vaak te horen dat dat geen goede eigenschap is, maar het is juist één van de weinige dingen waar ik echt trots op ben. Ik ben enorm gedreven, als ik wil heel gedisciplineerd. Ik bereik mijn doelen altijd en ga nooit voor half werk. Wat kan daar nu verkeerd aan zijn?

Ja, mijn perfectionisme betekent ook dat ik enorm streng ben voor mezelf, hard zou ik het zelfs noemen, maar dat vind ik ook niet per se verkeerd. Ik ben eraan gewend en zou het denk ik niet eens anders willen. Ik hou mezelf overeind en gaande door de lat altijd hoog te leggen. Dat is mijn drive. Geen zachte heelmeesters voor mij.

Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven?

Ik denk toch wel mijn onafhankelijkheid. Dat is naast mijn perfectionisme nog iets waar ik blij mee ben. Ik ben enorm onafhankelijk, in alles. Ik kan prima voor mezelf zorgen, heb zelden of nooit ergens hulp bij nodig, kan vrijwel alles in huis zelf qua klussen, redelijk gecompliceerde internet-technische problemen oplossen en ook emotioneel ben ik onafhankelijk. Ik heb nooit het gevoel dat ik iets mis of iemand nodig heb en dat vind ik fijn. Dat past bij me. ‘Needy’ zijn is niet mijn ding.

Wat zou jij doen als je een nacht in de IKEA opgesloten zat?