2022 was niet een jaar wat de geschiedenisboeken in gaat als een goed, fijn en leuk jaar voor mij, desondanks maakte ik dit jaar ook weer heel wat foto’s, ruim 3600 om precies te zijn en daarmee zo’n 1000 meer dan vorig jaar!

Ik had er een beste kluif aan om alles door te spitten om een selectie te maken voor dit artikel, niet in ‘t minst omdat veel van de foto’s ook nogal beladen zijn. Maar het is gelukt en ik neem je vandaag aan de hand van 9 foto’s per maand mee in mijn 2022. Alle foto’s kun je ook aanklikken om ze wat groter te kunnen bekijken.

januari

Het nieuwe jaar begon op 2 januari al met een fietstocht naar Noordeloos met Bas. Verder dronk ik minstens één keer per week een lekker bakkie bij Koffie bij Lot, die helaas eind november de deuren hebben moeten sluiten.

Januari is ook de maand waarin ik jarig ben, maar mijn hoofd stond al de hele maand niet naar vrolijkheid door een situatie waar ik veel verdriet van had. Ik maakte daarom heel wat lange wandelingen om mijn zinnen te verzetten en ‘t hoofd leeg te maken.

februari

Ook in februari voelde ik me nog altijd niet geweldig, desondanks vrolijkte het prille begin van het voorjaar me wel een beetje op. Ik ging met Bas naar Woudrichem en naar Arkel, we staken een keer met de pont over naar Werkendam en maakten zo’n beetje alle wijken van Gorinchem onveilig met de buggy. :-)

maart

In maart ook weer vaak de hort op geweest. In mijn eigen stad, maar ook daarbuiten. Wederom naar Woudrichem en Arkel, maar ook op een dag met m’n beestje de trein naar Hardinxveld gepakt, om daarvandaan naar een molen te lopen die ik wilde zien. Verder ook een paar keer op de pont gezeten (vooral met een zonsondergang mooi) en één van de weinige selfies die ik dit jaar maakte.

april

Na een ijskoud begin van de maand (wat wel weer mooie plaatjes opleverde), leek ‘t voorjaar opeens uitbundig los te barsten. Geweldig weer om te wandelen dus en dat deden we dan ook volop. Deze maand stond ook een bezoekje aan Sliedrecht op de planning en was ik met Bas op een zonnige dag in de Betuwe. Last but not least was ‘t Koningsdag en bloeide de bloesem prachtig!

mei

Ik kocht wat perkgoed op de markt, spotte een paar keer een prachtige oranje lucht boven de stad, verzorgde een high tea voor Moederdag met alles erop en eraan en was ook weer eens in Woudrichem én Slot Loevestein te vinden met Bas. Na wat dramatische wolkenluchten hier en daar, was het halverwege mei opeens bloedheet.

juni

De laatste maand samen met Bas. We gingen in juni een middag naar Hardinxveld, met ‘t pontje naar Woudrichem, een wandeling naar Arkel en slechts 3 dagen voor zijn overlijden waren we nog samen in Wijk en Aalburg, waar ik voor controle bij de tandarts moest zijn. Op 26 juni is hij in mijn armen ingeslapen bij de dierenkliniek.

juli

De eerste maand zonder Bas, een vreemde gewaarwording. Ik had verwacht dat het een flinke klap zou zijn, maar had nooit kunnen vermoeden ho heftig het echt zou zijn. De eerste maand vond ik nog de nodige afleiding in fietsen, fysiek lukte dat ook nog.

Het was vaak mooi weer, dus trok ik er regelmatig op uit met de fiets. Wat ook een rare gewaarwording was omdat ik al een half jaar niet meer op de fiets had gezeten, omdat ik Bas niet meer alleen kon laten. Eind van de maand had ik een nieuw diertje, in de vorm van een kitten genaamd Chaya. Ook dat was ‘even wennen’.

augustus

Nu ik weer een beestje in huis had, vond ik ‘t moeilijk om uren weg te gaan. Met Bas kon dat al lang niet meer dus voelde het raar om alleen van huis te gaan en met zo’n kitten in huis, wilde ik ook niet meteen uren weg. Ik heb dat echt op moeten bouwen.

Toen ik 2 uur weg was geweest voor een rondje over Werkendam, vond ik dat al een hele prestatie, in de loop van de maand ging ‘t al beter. Verder had ik een vaartochtje over de Linge met stoomsleepboot Jan de Sterke, kwam ik weer eens in het Lingebos en maakte eindelijk eens een paar mooie foto’s van vlinders.

september

In september maakte ik uiteraard weer de nodige foto’s van Chaya en daarnaast heel wat van molens. Ik maakte met m’n moeder in de auto een soort ‘molentocht’ door de Alblasserwaard en thuis in Gorinchem zette ik Nooit Volmaakt op de foto, die bijna in ere was hersteld na de renovatie sinds begin maart. Ook was ik onder andere in Arkel en Hardinxveld te vinden met de fiets.

oktober

Vanaf begin oktober leek er eindelijk wat licht te komen aan het einde van de donkere tunnel waar ik gevoelsmatig maanden in had gezeten. De maand begon met bezoekje aan de Altenase Molendag en verder maakte ik na maanden weer eens een selfie.

Ook in Gorinchem zette ik weer wat molens op de foto en maakte een serie foto’s op het strandje tijdens de zonsondergang, waarvan ik deze met de voetstappen zelf het mooist vind. Er gaat een bepaalde symboliek vanuit vind ik.

november

De maand met de minste foto’s, aangezien ik deze tijd vooral binnenshuis doorbracht. Nadat ik eind september corona kreeg, werd ik anderhalve maand later opnieuw ziek en had ik dit keer buikgriep te pakken. Veel uurtjes op de bank met Chaya dus.

Wel diverse keren buiten geweest, omdat dingen als boodschappen doen natuurlijk gewoon doorgaan en daarbij een paar keer een mooie lucht gespot boven de stad. Verder stond er een keukenrenovatie op het programma, kreeg ik mooie bloemen, werden de kerstdecoraties uit het stof getrokken en zat ik in de mist op de pont.

december

Ondanks de jaarlijkse deceptie genaamd feestdagen, was dit waarschijnlijk wel de beste maand van het jaar. Ik voelde me doorgaans opgewekt en dat bleef ook best stabiel. Ik maakte daarnaast veel mooie foto’s en ondanks dat ‘t vaak best koud was, zelfs diverse fietstochtjes. Ik bezocht het verlichte station in Arkel, op de fiets naar Leerdam, Noordeloos en Meerkerk en had m’n haar weer ‘ns in de krul.