9:50

Om acht uur wakker worden en dan toch pas om half tien uit mijn bed rollen. Ik kan dat! Maar het is ook zó koud in de slaapkamer, dat ik liever nog even blijf liggen, als eruit gaan (nog) niet per se nodig is. En ondanks dat ik een drukke middag voor de boeg heb, hád ik zelfs gewoon uit kunnen slapen!

11:00

Inmiddels een artikel verder uitgewerkt waar ik eerder aan was begonnen (2022 in 10 vragen) en yoghurt met muesli weggewerkt, terwijl ik nog steeds rondloop met wat ik mijn ‘Middeleeuwse kapsel’ noem (= haar in het koord van m’n badjas gedraaid om mooie krullen te krijgen zonder m’n lokken te beschadigen met een hete tang).

11:08

Toch mijn haar eerst maar losgemaakt. Ik verwacht geen hoog bezoek (überhaupt geen bezoek), maar het zou wel nét wat voor mij zijn om ‘t gewoon te vergeten en straks met dit maffe badjaskoord-kapsel op pad te gaan. No, but thanks!

13:10

Klaar voor vertrek! Vanmiddag naar Wijk en Aalburg voor een ongepland maar helaas noodzakelijk bezoekje aan de tandarts, want al dagen kiespijn. Desondanks toch juist wel zin om naar Wijk te gaan, omdat ik heb afgesproken na mijn tandarts-afspraak te gaan kijken op de molen in Aalburg. En je weet, molens… ♡

13:44

Een uur te vroeg voor m’n tandarts afspraak, oeps! Gelukkig hebben ze ook een HEMA in Wijk en Aalburg. En een erg gezellig koffietentje waar je voor weinig geld een lekker bakkie kan drinken. Alles beter dan een uur in de zeikende regen!

14:23

Leuke oorbellen met sterretjes gekocht bij HEMA, ondanks dat het kerstafdeling was, kunnen die gewoon ‘t hele jaar door. Nu even wat drinken bij De Buurvrouw. Of ik er ook taart bij wil? Nah, lijkt me niet echt ‘n strak plan als ik straks bij de tandarts in de stoel lig… “Ik zie dat u zojuist appeltaart met slagroom heeft gegeten!” Eigenlijk was die koffie al cheaten, met mijn tandjes net fris gepoetst…

Nieuwe oorbellen

14:43

In de wachtkamer bij de tandarts. Was precies op tijd binnen, ondanks dat ik dus al een uur in Wijk en Aalburg was. Maar ja, HEMA, leuk koffietentje, dan kunnen dingen zomaar wat langer duren… En dan was er ook nog verkeersopstopping bij de lift!

15:00

En weer buiten. Met m’n paraplu en m’n eerste zenuwbehandeling. Niks van gevoeld trouwens, zo’n die-hard ben ik wel. Of zou het toch de driedubbele verdoving zijn? Nu op weg naar de Twee Gebroeders, alias de molen van Aalburg,. Even buurten bij Sven en misschien ook ff wat fotootjes maken, ondanks dat ‘t nog altijd regent.

15:23

Net gearriveerd op de molen, waar flink wat productie wordt gedraaid. Desondanks krijg ik direct koffie aangeboden, die ik ondanks mijn hamsterwang niet afsla. Drinken met verdoving is wat lastig, maar het is me gelukt zonder te kwijlen. Driewerf hoera!

16:10

De spekgladde molenstelling op om Sven gade te slaan die de zeilen van de wieken oprolt en de boel goed vastzet, zodat er geen gekke dingen mee kunnen gebeuren. Ooit leer ik dit soort dingen ook (hoop ik), maar gewoon toekijken is ook al leuk. Blijf het machtig mooie dingen vinden, die molens!

17:30

Net binnen, het was superleuk op de molen! Veel geleerd ook weer, gezellig gekletst en ondanks ‘t slechte weer zelfs nog wat foto’s gemaakt. De taxi was een half uur te laat en onderweg leken we file te krijgen, maar het viel allemaal mee en uiteindelijk stapte ik klokslag half zes binnen, waar een blije Chaya op me wachtte. Ze is altijd zo enthousiast als ik weer thuis ben.

18:45

Al even geen ‘etenstijd’ meer, maar was er eerder niet van gekomen. Voor het gemak (en omdat ‘t gewoon lekker is) maar even iets besteld en dat ondanks de inmiddels uitwerkende verdoving, met smaak opgegeten.

21:20

De verdoving lijkt inmiddels helemaal te zijn uitgewerkt, geen hamsterwang en raar aanvoelende neus meer dus. Wel gek dat ik met die verdoving opeens een kuiltje in m’n wang had, toch maar eens botox overwegen dan? 😀 Gelukkig (tot nu toe) geen pijn, al had de tandarts gezegd dat ik er nog een paar dagen last van kon houden.

23:45

Op Messenger met Sven nog nagepraat over m’n bezoekje. plus natuurlijk de nodige ‘molenpraat’. 🙂 Niet veel later met een voldaan gevoel m’n voorverwarmde bedje in.

Tijd om te slapen.