De fotorubriek die ooit #POTD (Photo of the Day) heette, heb ik onlangs weer nieuw leven ingeblazen! Voorheen gebruikte ik deze uitsluitend om foto’s gemaakt met mijn spiegelreflex in te plaatsen, maar wat ik met m’n iPhone maak, doet daar inmiddels echt niet meer voor onder.

Inmiddels heb ik ook een nieuwe naam bedacht (Focus) en alle oude #POTD artikelen hernoemd, zodat ‘t alsnog een complete serie blijft. Vandaag deel ik weer een foto met je, namelijk één die ik afgelopen vrijdag heb gemaakt.

Deze foto heb ik enkele dagen eerder al gepost op mijn socials, dus als je me daar volgt, heb je ‘m ongetwijfeld al voorbij zien komen. Op Instagram kreeg deze plaat zelfs een bijzonder hoog aantal likes, terwijl ik doorgaans toch niet zo lekker in de markt lig, qua likes op mijn foto’s. Ik vind het zelf sowieso een heel mooie foto.

Molen Nooit Volmaakt in de mist

Deze molen (Nooit Volmaakt in Gorinchem) had ik al best lange tijd niet van dichtbij gezien, tot ik afgelopen vrijdag eind van de middag nog even de stad in moest en het me direct opviel dat het knap mistig was. Zo erg zelfs, dat ik ‘t eind van de straat niet eens meer kon zien toen ik het oud papier buiten ging zetten.

Ik besloot van de nood een deugd te maken en meteen wat foto’s te maken. Sinds ik niet meer wandel, maak ik aanzienlijk minder foto’s en sowieso ook heel weinig in de stad. Maar omdat ik toch praktisch langs die molen kwam, toch even m’n best gedaan op een paar leuke plaatjes. Grappig is dat ik vaak al voor me zie, hoe ik een bepaald beeld wil hebben en dat meestal nog voor elkaar krijg ook.

Wat ik aan deze foto mooi vind behalve de mist en de zachte tinten, is het licht van één van de schijnwerpers wat net achter de molenromp vandaan komt, waardoor de molen, zeker in de dichtheid van de mist, haast lijkt te gloeien. Daardoor kwam ik op de uitdrukking ‘baken van licht’, wat dus ook de titel is van deze post.