Eens in de zoveel tijd pak ik de fotogalerij op mijn blog aan, haal ik diverse oudere foto’s eruit en voeg nieuwe content toe. Meestal doe ik dat eens in de paar maanden, dit keer ging er ruim een half jaar overheen. Ik ben er dus uiteindelijk heel wat uurtjes mee zoet geweest om de boel up-to-date te krijgen en vertel je er graag meer over.

Naast het toevoegen van nieuwe foto’s en deleten van wat ouder materiaal, gebeurt het op de één of andere manier ook vrijwel altijd dat er één en ander wijzigt aan de mappenstructuur en dit keer was daar ook bepaald geen uitzondering op!

Huisdieren een eigen plekje

Onder de map ‘dieren’ had ik een mapje’ huisdieren met wat foto’s van Bas en Molly. Nu ik een nieuw huisdier heb maar er inmiddels drie heb moeten laten gaan, vond ik het wel een mooi idee om voor allemaal een eigen hoekje te maken. Er zijn nu aparte mapjes voor Micky, Molly en Bas. En natuurlijk een nieuwe voor Chaya!

Voorheen hield ik de regel aan dat ik alleen foto’s van de laatste 2 jaar in de galerij hield, om te voorkomen dat ie te groot werd (ooit zaten er meer dan 1200 foto’s in). Dat systeem blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht, desondanks wil ik de mappen wel beknopt houden waar mogelijk.

Einde omschrijvingen

Het is superleuk en fancy als je een galerijsysteem hebt waarbij je alle foto’s ook een omschrijving mee kunt geven. Een mogelijkheid waar ik al die tijd gebruik van maakte, maar één die ook behoorlijk tijdrovend is en waar ook makkelijk foutjes in sluipen als je bijvoorbeeld vergeet dat foto X van mapje A naar mapje B is verhuisd. Niet handig!

Sowieso wil ik dat de nadruk echt ligt op de foto’s, dat het gewoon een kwestie is van lekker bladeren zonder dat je ook nog dingen hoeft te lezen. Het hele idee van namen en omschrijvingen heb ik dus laten varen, wat ‘t voor mij veel gemakkelijker maakt om de galerij bij te houden en het voor de bezoeker rustiger maakt om foto’s te bekijken.

Molens

Het onderdeel ‘molens’ is relatief nieuw in de galerij, ik denk nu een klein jaartje of zo. Maar aangezien mijn collectie molenfoto’s nog net niet met de dag groeit, vond ik het een goed idee om daar ook wat meer onderscheid in aan te brengen.

Behalve een submap met foto’s van de Gorkumse molens, is er nu ook één voor de molens van Altena, waar overigens ook de foto’s van de Altenase Molendag in terug te vinden zijn. Misschien dat ik die later alsnog samenvoeg, maar voor nu vind ik het wel even prima. Ook daar zitten nu ook een aantal foto’s van voor 2020 in.

Het enige wat ik wat onhandig vind, is dat ik dus een mapje foto’s van Gorinchem heb, maar foto’s van de molens hier, dus onder ‘Molens’ vallen. Hetzelfde geldt voor ‘Altena‘ in de map ‘OnRoute‘, waarvan de molens dus weer in die ‘molenmap’ zitten.

‘Home’ verwijderd

Er was ook lange tijd een mapje genaamd ‘Home’, met daarin wat interieurfoto’s en een aantal flatlays die niet zozeer iets met huis of thuis te maken hadden, maar die wel binnen waren gemaakt en waarvoor ik geen betere plek wist. Omdat deze map maar zelden werd aangevuld en er ook maar heel weinig foto’s in zaten, heb ik deze uiteindelijk helemaal verwijderd. Ik vond ‘t de moeite niet waard.

En verder

De map ‘Natuur’ is hernoemd naar ‘Flora‘ en bevat nu eigenlijk alleen nog foto’s van bloemen en planten, veel van de mappen hebben een nieuwe cover gekregen zodat de galerij er meteen weer wat frisser uitziet, het mapje ‘Vervoer’ heet nu ‘Transport‘ en in de OnRoute map heb ik dingen nog wat verder onderverdeeld in submappen.

Natuurlijk zie je veel van mijn foto’s al terug in artikelen, maar ik vind het gewoon leuk om een galerij te hebben met mijn mooiste foto’s en herinneringen. Dat daar zo nu en dan flink wat werk in zit, neem ik voor lief. De galerij kan er nu weer even tegenaan!