Heb ik toch zomaar een pagina met blogtags gevonden zeg. Wel een paar jaar oud en de tag die ik vandaag ga doen is zelfs al van 2016, maar vragen zijn tijdloos en zolang mijn antwoorden niet ook van dat jaar zijn, zit het wel goed.

Vandaag dus de Geluksmomentjes tag. Nu het leven me zachtjes aan toch weer wat meer toelacht na de intens zware periode sinds ‘t overlijden van Bas, vind ik het een mooi idee om wat vragen die over geluk gaan te beantwoorden.

Welke vakantiebestemming zou je iedereen aanraden?

Ik ben al sinds 2007 niet meer op vakantie geweest en daarvoor was het ook al lang geleden. Eigenlijk ging ik alleen op vakantie toen ik kind was. De bestemming die ik iedereen zou willen aanraden, bestaat inmiddels niet meer in de hoedanigheid zoals ik ‘m ‘kende’, namelijk de Malediven.

Ik ben daar met m’n ouders op vakantie geweest en het was toen nog niet de super toeristische jetset toestand met hotels en alles, die het vandaag de dag dus wel is. De essentie waarin ik het meegemaakt heb, die zou ik iedereen kunnen aanbevelen, maar dat is dus verleden tijd. Tenzij je met een tijdmachine op pad kon gaan!

Noem 3 bijzondere dingen die je nog eens zou willen meemaken

Zonsondergang meemaken vanaf de stelling van een molen (wel één met een mooi uitzicht bij voorkeur).

Rondtrekken door Ierland en een keer naar Cornwall.
(oké, dat zijn er twee…)

Het gevoel hebben dat ik speciaal ben, dat ik er écht toe doe. Wat je niet kent, kun je ook niet missen, maar soms vind ik ‘t weleens jammer dat ik altijd zo iemand ben die wel héél erg makkelijk inwisselbaar blijkt te zijn en voor niemand echt onmisbaar is.

Molen Nooit Volmaakt aan het Paardenwater

Wat is je favoriete film?

Eerlijk? Ik denk toch nog altijd Titanic. En The Holiday. Vrij cliché dit eigenlijk…

Welk moment zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Daar moet ik toch wel diep voor graven. Ik heb best wel wat bijzondere momenten meegemaakt, maar één die ik opnieuw zou willen beleven? Ballonvaren was wel heel bijzonder en heb ik inmiddels zelfs 2 keer gedaan! Ik zou best graag nog eens mee willen op een motor. Na dat vanaf m’n prille jeugd tot een kleine 10 jaar terug heel vaak te hebben gedaan, mis ik dat nog best weleens!

Voor welk gerecht kunnen mensen jou wakker maken?

Geen!! Ik hecht nogal waarde aan m’n slaap en als ik net wakker ben, heb ik toch nooit honger. Maar spreekwoordelijk gezien, zou je me wel wakker kunnen maken voor zuurkoolschotel met banaan of gewoon heel ordinair een Big Mac menu. :-D

Waar zou je echt niet zonder kunnen?

Vorig jaar zou ik deze vraag beantwoord hebben met ‘Bas’ en nog steeds heb ik het gevoel dat ik niet zonder hem kan, terwijl mijn leven inmiddels al een half jaar lang, toch gewoon doorgaat en ik zelfs weer een beetje ben opgekrabbeld.

Ik denk dat er in essentie weinig is waar je ‘niet zonder kunt’ behalve eten en drinken. Je denkt soms: Ik kan niet zonder m’n telefoon, social media, alle moderne gemakken en geneugten. Maar als je een tijdje zonder moet, lukt dat eigenlijk best heel prima. Ik dacht zelf onlangs dat ik niet zonder keuken zou kunnen, maar heb dat toch zo’n 2 weken volgehouden, zonder enig probleem!

Wanneer voel jij je op je best?

Gewoon thuis. Ik voel me al snel ongemakkelijk met andere mensen om me heen, kan en durf niet snel helemaal mezelf te zijn. Ik doe me nooit anders voor, maar laat maar zelden het achterste van m’n tong zien. Ik ben die typische kat uit de boom kijker, een eigenschap die ook wel bij mijn sterrenbeeld Steenbok hoort trouwens.

En op de fiets of op een molen, daar voel ik me ook op m’n best. Die connectie met molens is er altijd wel geweest, maar lijkt de laatste jaren steeds sterker te worden. Heb het ook al meerdere keren meegemaakt dat zo’n ding een kalmerende werking op me uit lijkt te oefenen. Geef me een molen en ik ben weer zen, zoiets.

Heb je weleens een angst overwonnen en zo ja, hoe?

Ja, toevallig wel. Zoals je misschien wel weet heb ik een angststoornis die draait om ziekte, maar ooit was ik ook heel, héél erg bang van wespen. In tegenstelling tot de eerstgenoemde angst, heb ik daar nooit aan gewerkt, maar op een dag zat ik op de fiets en werd ik door zo’n ding gestoken. Hij vloog m’n mouw in en ‘prrrik!’ Heb er behoorlijk last van gehad, maar mijn wespen angst is sinds die tijd wel een heel stuk minder geworden. Een soort natuurlijke exposure therapie dus. :-)

Welke muziek (of welk nummer) maakt jou vrolijk?

Goh, dat zijn er nog best veel. Momenteel luister ik best vaak naar onderstaand liedje van Little Mix, tijdens hoepelen of fietsen. Verder word ik altijd wel blij van de muziek van Ed Sheeran en word ik hélemaal ADHD van Ierse folk. Ik vind dat echt zulke leuke en ook heel grappige muziek!

Wie inspireert jou?

Ik vind dat dus zo’n afgezaagde vraag (sorry). Wie inspireert mij. Moet ik Dalai Lama zeggen of Einstein om intelligent over te komen? De enige die mij inspireert, ben ik toch zelf. Ik ben m’n eigen rots in de branding en bron van inspiratie, m’n eigen trap onder de kont en het soms nodige steuntje in de rug. Dat dus…