In november 2021 publiceerde ik een post waarin ik een aantal van mijn favoriete songs voor tijdens ‘t hoepelen postte. Dat hoepelen doe ik nog steeds en ik luister tijdens het rondzwiepen van mijn hula-hoop ook áltijd naar muziek. Ik heb zelfs een hoepelplaylist op Spotify die ik regelmatig aanvul. Vandaag laat ik je een aantal van de liedjes horen die ik momenteel ‘t liefst hoor tijdens mijn hoepelsessies!

Verbalicious – Don’t Play Nice

Het valt me wel vaker op dat de liedjes die ik geweldig vind voor het hoepelen, vaak niet binnen de genres vallen waar ik doorgaans het meest naar luister. Onderstaande is daar een mooi voorbeeld van. Een beetje 90s funk, heerlijk voor het hoepelen, maar zonder die hoepel had ik deze waarschijnlijk nooit ontdekt of zelfs leuk gevonden!

Girls Aloud – Jump

Om nog even in de girlpower modus te blijven hangen, deze! Een vrij bekend nummer ook en absoluut fantastisch om die hoepel op flinke snelheid bij rond te laten draaien. Iets waar ik overigens wel mee op moet passen als ik na een rustige periode weer net ben begonnen, want dan resulteert dat zonder meer in stevige blauwe plekken!

Starley – Call On Me (Ryan Riback Remix)

Mogelijk herken je dit muziekje ook uit mijn keukenrenovatie-video die ik een tijdje geleden postte. Klopt helemaal: zelfde liedje, alleen zit daar een instrumentale versie onder. Vind ik bij zo’n soort video toch beter passen. Verder niets aan toe te voegen, gewoon een tof liedje met een erg fijn ritme voor het hoepelen!

The Weeknd – Earned it

Dit nummer onlangs weer herontdekt. Je zou misschien niet zeggen dat het een fijn hoepelnummer is vanwege het trage ritme, maar de hoepel juist heel langzaam laten draaien is een heel goede oefening, omdat je dan meer van je lichaam moet vragen dan bij een gemiddeld of snel ritme, omdat de zwaartekracht het anders wint en de hoepel op de grond valt. En het doel is natuurlijk om dat ding in de lucht te houden!

Rufus & Chaka Khan – Ain’t Nobody

Ook nog maar even een ‘ouwetje’ erin gooien. Mijn hoepel playlist bestaat overigens uit een mengelmoes van genres en hedendaagse, maar ook oudere muziek. Ik heb er zelfs een nummer van Nirvana in staan, dus afwisseling genoeg! Dit liedje van Chaka Khan leent zich ook uitstekend voor een lekker potje hoepelen. Nice!

Usher – More (RedOne Jimmy Joker Official Remix)

Van ‘ouwe soul’ naar een dikke R&B track. Ook niet helemaal mijn gebruikelijke genre maar zolang ‘t een goed ritme heeft om te hoepelen, vind ik ‘t wel prima! En eigenlijk vind ik dit ook best een leuk nummer. Een beetje alsof je ergens in een discotheek je rondjes staat te draaien, maar dan zonder het ongemak van veel mensen om je heen.

Ed Sheeran – Shivers

Ik weet niet wat het is, maar vrijwel alle uptempo liedjes van deze man hebben écht een perfect hoepelritme. Ik heb vorig jaar een tijdlang héél vaak naar ‘Shape of you’ geluisterd tijdens m’n hoepelsessies en dit is mijn nieuwe favoriet van Ed. Sowieso ook écht een leuk liedje om te horen. Maar dat ritme, dat maakt ‘m helemaal af!

Luister jij graag naar muziek tijdens het sporten en zo ja wat is je favoriet?