Het is nog geen 5 december geweest, dus nog wat vroeg om al ‘dag Sinterklaasje’ te roepen. Maar vanmiddag heb ik met m’n moeder alvast Sinterklaas gevierd. We doen dat nooit heel uitgebreid. Geen lootjes, dure cadeaus of surprises, maar gewoon voor de aardigheid. Wat kleinigheidjes voor elkaar kopen en iets lekkers bij de koffie.

Zo dus ook vanmiddag. Ik had de meeste cadeautjes al weken geleden gekocht, met het idee dat ‘t weleens druk kon worden in de aanloop naar Sinterklaas en natuurlijk kerst en dat was een goed idee geweest, want van drukte kun je wel spreken en laat ik daar nou niet zo heel dol op zijn. :-)

Sinterklaas tompoucen

Ik had Sint-tompoucen gehaald bij HEMA (voor de zekerheid besteld) en rond 2 uur arriveerde m’n moeder die de meegebrachte cadeautjes – net als ik – in een jute zak had gestopt. Chaya vond het ook allemaal wel heel interessant en struinde met enige regelmatig tussen de kleurrijke pakjes door. Zou er ook iets voor haar bij zitten?

Bij gebrek aan inspiratie, had m’n moeder één grote rijm gemaakt voor alle cadeautjes bij elkaar. Zelf was ik aardig los gegaan en had tien Sinterklaasgedichten geschreven, die ook best leuk geworden waren. Zelfs bij zoiets simpels als een Sinterklaasrijm, ga ik niet voor half werk. :-)

Ik kreeg onder meer een stukje buffelkaas, een fles speculaasvla, kerstboom plus wat kerstboomversiering en de felbegeerde Takkie kerstsokken van HEMA. Voor m’n moeder had ik onder meer handgemaakte hoofdbanden in twee kleuren, geurkaars, marsepein, lichtsnoertje met touw en de onvermijdelijke chocoladeletter!

Mijn Sinterklaascadeautjes

De tompoucen smaakten ook lekker en om het compleet te maken, had ik zelfs een Sinterklaas-playlist opgezocht op Spotify. Wat kaarsen aan, koffie en cadeautjes binnen handbereik, dat waren een paar gezellige uurtjes zo.

Dat ik een kerstboom krijg voor Sinterklaas, is trouwens een soort ‘traditie’ van de laatste paar jaar. Ik kan dus eerdaags aan de slag met versieren, al ben ik ook weer niet zo iemand die meteen de dag na Sinterklaas de kerstboom al zet. Een weekje wachten kan ook geen kwaad, maar de boom is in elk geval binnen handbereik!

Vier jij ook Sinterklaas?