Zo dan, de laatste momentopname van dit jaar, al was ‘t ook pas de tweede sinds ik deze rubriek in november weer nieuw leven ingeblazen heb. Ik luister de laatste tijd weer best veel muziek en vind het dan ook wel weer grappig om een lijstje met wat liedjes te laten horen die ik recentelijk heb ontdekt of herontdekt.

Saint Chaos – Ain’t No Sunshine

De laatste maanden luister ik best veel naar wat ik zelf cinematic rock noem. Ik vind dit echt enorm lekkere muziek! Dit liedje is één van mijn meest recente ontdekkingen en serieus, ik vind deze beter dan het origineel van Bill Withers!

Forest Blakk – Hold On Tight

Ook heel mooi vind ik dit. Heel melodisch liedje met een mooie tekst. Grappig is dat als je kenbaar maakt dat je dit soort liedjes prachtig vindt, mensen al snel denken dat je ‘vooral’ van dit soort muziek houdt, terwijl dat in elk geval voor mij zeer zeker niet geldt. Ik word namelijk net zo blij van bijvoorbeeld Linkin Park, Muse of Metallica.

Ed Sheeran – BLOW (with Chris Stapleton & Bruno Mars)

Ik hoorde dit liedje, zag de naam Ed Sheeran en was toch enigszins in verwarring. Ik geloof – aan de clip te oordelen – dat hij er zelf niet in zingt, maar het in elk geval wel heeft geschreven. Wel effe wat anders dan de doorgaans toch altijd vrij lieve, zachte en vrolijke liedjes van Edje. Maar deze sound bevalt me wel. Wow!

Tommee Profitt & Fleurie – Chasing Cars

Weer een cover en weer één die ik bijzonder mooi vind. Tommee Profit ken ik vooral van de toch iets meer stevige nummers, maar dit is ook mooi. Soms kunnen covers echte pareltjes zijn en een heel enkele keer zelfs beter dan het origineel!

Esterly ft. Austin Jenckes – Losing Hold

Deze past qua muziekgenre en stijl ook wel weer bij de eerste uit dit muzieklijstje, al is ie wel wat minder uitgesproken, maar alsnog tof! Grappige naam trouwens, Ester maar dan met ‘ly’ erachter. Weer eens wat anders dan ‘ByEstrella’.

UNSECRET – Dangerous Game

Oh, zo lekker dit! Het kan natuurlijk je smaak niet zijn, maar ik hou hier de laatste tijd echt enorm van! Verder valt er eigenlijk niet zoveel over te melden.

Duncan Laurence – Electric Life

Wat maakt die man toch mooie liedjes. Maar dan ook echt. Deze vind ik ook heel mooi en leuk. Het begint haast ontroerend en dan wordt het toch een vrolijk liedje. Terwijl het toch iets verdrietigs is, want het gaat duidelijk over iets of iemand die het aardse leven heeft verlaten. Beautiful to the bitter end, you blew away like glitter in the wind.