Het leek me een leuk idee om een ‘verlanglijstje’ voor kerst samen te stellen. Maar dan op een wat alternatieve manier. Niet een lijstje gevuld met cadeaus die ik zou willen krijgen (dat was bij ons thuis overigens nooit een traditie en inmiddels heb ik helemaal niets meer met kerst), maar een lijstje van verlangens.

Peace of mind

Het afgelopen jaar was een fucking rollercoaster. Ondanks dat het inmiddels allemaal weer wat beter gaat, hoop ik dat vast te kunnen houden in ‘t nieuwe jaar. Hoop ik dat er niet weer zoveel nare dingen gebeuren, dat mijn zelfvertrouwen en m’n vertrouwen in mensen weer wat mag groeien. De ‘peace of mind’ die ik op dit moment ervaar, wil ik heel graag vasthouden, ook in 2023 en als het even kan vér daarna…

Hondje

Ondanks dat ik er nog lang niet aan toe ben om al aan een nieuw hondje te beginnen, staat wel vast dat er hoe dan ook weer één bij mij zal komen wonen en wie weet wel het aankomende jaar. Ik moet daar gevoelsmatig helemaal klaar voor zijn, geen enkele twijfel meer kennen. Zo ver ben ik voorlopig nog niet, maar als ik dan buiten op straat zo’n beestje tegenkom, dan smelt ik toch even… Gelukkig heb ik thuis ook een katje rondlopen die datzelfde effect op me heeft. Meestal dan. 🙂

Minder kilo’s

Het afgelopen jaar heb ik al een paar keer een poging gedaan om wat af te vallen, dat gaat dan een paar weken goed en dan ‘vergeet’ ik ‘t weer. Feit is wel dat m’n gewicht voor mij altijd een gevoelig punt is en aankomen maakt dat m’n zelfbeeld verslechtert.

Mensen vinden me nooit dik, maar ik vind dat zelf dus wel en ik zit ook wel een kilo of 4 boven een gezond BMI. In het nieuwe jaar hoop ik dat daar eindelijk verandering in komt. Minder stress, weer veel kunnen fietsen, hoepelen. Dan komt ‘t vast goed!

Meer molens

De connectie die ik met molens heb, lijkt door de jaren alleen nog maar sterker te zijn geworden. Ik hoop ook in 2023 weer heel wat mooie, stoere en bijzondere molens te kunnen zien, bezoeken en fotograferen. En misschien zelfs wel de stille droom waar ik al een tijd mee rondloop waar te maken: namelijk me aanmelden voor de opleiding tot vrijwillig molenaar. How cool that would be!

Someone special

Nee, ik ben niet op zoek naar een relatie. 🙂 Wel hoop ik dat een speciaal persoon die nog altijd in m’n hart zit, het komend jaar weer in mijn leven terug zal keren. Ongeacht in welke hoedanigheid. Zekerheid heb je nooit, maar hoop doet leven…

Warm huis

Ik word best wel chagrijnig van die kou in huis. Standaard komt de thermostaat niet meer boven de 17 graden uit en sommige dagen vind ik dat écht heel vervelend, alle vesten en dekens die ik rond heb slingeren ten spijt. Een warm huis is tegenwoordig echt een vorm van luxe, dus tja, die gaat ook op de verlanglijst!

De perfecte BH

Zo’n ding waar je als vrouw nu eenmaal niet onderuit kunt, maar naast het vinden van de perfecte skinny jeans, is ‘t vinden van de perfecte BH ook een zoektocht die nooit ten einde lijkt te komen. Wie weet vind ik ‘m in 2023! Tot dan hou ik ‘t maar bij deze.

Eethoek upgrade

Sinds een jaar of wat heb ik een stoere handgemaakte eettafel van steigerhout, maar de inmiddels al niet meer zo stevige IKEA stoeltjes en de tafellamp die al jaren min of meer kapot is, zijn de spreekwoordelijke vlag op de modderschuit en mogen wel eens vervangen worden. Lastig is wel dat ik niet eens echt weet ik wil qua lamp en stoelen, daar moet je dan gewoon tegenaan lopen denk ik.

Inspiratie

Ik merk dat ik er op zich wel weer aan toe ben om weer eens met mijn iPad en Apple Pencil aan de slag te gaan om wat te tekenen, alleen aan inspiratie ontbreekt ‘t nog. Creatieve inspiratie is bij mij zo’n donders eigenwijs ding wat zich absoluut niet laat sturen of forceren, dus gewoon geduld hebben maar…

Tekenen

Nieuwe badkamer

Om deze lijst wat hoopvol te houden, ook een item in het verlanglijstje waarvan ik nu al weet dat het écht gaat gebeuren en het me nog eens geen cent zal kosten ook. Ik weet sinds kort dat ik na een nieuwe keuken, ook een nieuwe badkamer krijg en dat staat voor aankomend jaar op de planning. Verdere details weet ik nog niet, maar het vooruitzicht is – op de bijkomende rotzooi na – heel fijn!

Leren broek

Ik heb door de jaren heen al heel wat ‘leren’ broeken versleten, nadeel van die dingen is dat ze best snel stuk gaan. En als je ze een poosje niet hebt gedragen en dan weer eens aantrekt, hangen de vellen er letterlijk aan. Ik wil dus graag een nieuwe, maar tot nu toe niet ‘t perfecte exemplaar gevonden. Te laag, te stug, te wijde pijpen, rare stof of gewoon niet ‘in de mode’, dus niet verkrijgbaar. Maar ik geef niet op!

Veel zon

Afgelopen jaar was een heel zonnig jaar. Voordat Bas overleed, heb ik nog heel wat zonovergoten wandelingen met hem gemaakt en ook daarna bleef de zon overuren maken. Omdat ik de rest van het jaar maar minimaal gebruik heb gemaakt van al die zonuren, hoop ik dat het lot ons ook in 2023 gunstig gezind is en ‘t zonnetje ook dan uitbundig zal schijnen zodat ik veel fietstochtjes kan maken!

Wat staat er op jouw grown-up Christmas list?