Alle kerstkaartjes zijn begin vorige week al verstuurd en bezorgd en eergister heb ik mijn kerstgroet ook op mijn socials gepost. Dan kan mijn blog natuurlijk niet achter blijven! Ondanks dat ik altijd iets zelf maak, is het elk jaar toch weer ‘n struggle om iets nieuws te bedenken en dat moet dan ook nog origineel zijn!

De laatste jaren is dat een illustratie met kerstwens, maar ik wist eind oktober al dat ‘t niet zou lukken om dit jaar ook iets te tekenen, omdat de inspiratie nog ver te zoeken is en ik mezelf zeker niet iets op wilde leggen waar ook nog een bepaalde (tijds)druk achter zit. Sowieso vind ik de feestdagen toch al nooit zo leuk en dit jaar zéker niet.

Dus bedacht ik al vrij snel dat ik een bestaande illustratie (uiteraard wel één die ik zelf heb getekend) wilde gebruiken en daar een kerstwens op letteren. Zodoende hoefde ik niets nieuws te bedenken, maar had ik toch iets wat authentiek en ‘eigen’ was. Top!

Ondanks dat ik door de jaren heen meerdere illustraties met een winters thema heb gemaakt, viel de keus al snel op de pinguïn met sneeuwvlokjes die ik eind november 2020 heb getekend. Twee jaar geleden, dus die is inmiddels ook wel uit het collectief geheugen verdwenen, als ie daar ooit al in heeft gezeten… 🙂

Uiteindelijk heeft Mr. Pinguïn toch nog een aardige ‘verbouwing’ gehad, omdat ik hem opeens niet ‘mooi genoeg’ vond voor een kerstkaartje. Blijkbaar stel ik daar toch weer strengere eisen aan. Dus ben ik er, naast het letteren van m’n kerstwens, alsnog uren mee zoet geweest. Maar op deze manier vind ik ‘t nu veel fijner, dan dat ik iets ‘from scratch’ moet bedenken en tekenen. No pressure!

Toen ik eindelijk tevreden was (the life of a perfectionist…), voerde ik wat printtestjes uit om te kijken of de afdrukkwaliteit ook overeen kwam met mijn scherm (dat wil nog weleens verschillen…) en vervolgens de kaarten afgedrukt op stevige dubbele blanco kaarten die ik altijd bij de Action haal.

Om het compleet te maken, ook nog wat werk gemaakt van de enveloppen met een foil pen en wat stickertjes. Adressen erop gepend, een postzegelcode erop en klaar! Nu is het voordeel van weinig mensen kennen, dat je dus geen tientallen euro’s kwijt bent aan porto en in mijn geval kan ik ongeveer de helft ook zelf bezorgen.

Hierboven zie je dus het eindresultaat. Ik wilde door de combinatie van de illustratie en lettering, ook wat inspelen op de actualiteiten, door iedereen warmte te wensen. Zo ontstond ook het idee om er ‘warm wishes’ op te zetten, van het standaard ‘fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar’ ben ik nogal wars, als ‘t aankomt op mijn creaties.

Een heel epistel verder (vind ‘t leuk om het verhaaltje wat erbij hoort ook te vertellen), kom ik dan nu aan bij hetgeen waar deze post uiteindelijk om draait: Ik wens je warme (feest)dagen en een heel behaaglijk nieuw jaar. In de breedste zin van het woord!

Warme groet!