Inmiddels is het al december, heb ik Sinterklaas gevierd met m’n moeder en staat er al een kerstboom in de achtertuin. Raar idee dat dit alweer de laatste maand van het jaar is; een maand die voor mij op de één of andere manier altijd heel dubbel voelt, al kan ik niet precies duiden waarom. Ik ben sowieso ook niet gemaakt voor winters: Te koud, te donker… Ik kijk nu alweer uit naar het voorjaar!

De afgelopen week was zonder meer druk. Veel gedaan, veel van huis geweest, veel werk verzet maar daarentegen weinig foto’s gemaakt. Desondanks toch een handvol materiaal om een weekoverzicht mee samen te stellen, dus ik neem je graag mee!

maandag 28 november

Op pad geweest voor boodschappen en pakketjes en daarbij ook wat foto’s gemaakt. Ik spotte schattige kaartjes bij HEMA, zette de gigantische kerstboom bij het Piazza Center nog maar eens op de foto, kiekte nog net een stukje zonsondergang en kocht Turkse broodjes. Chaya lag intussen prinsheerlijk in het huisje van haar kattenmeubel.

dinsdag 29 november

Met stip de drukste dag van de week. Op de fiets naar onder meer Werkendam en Sleeuwijk geweest en ‘s middags werd de nieuwe koelkast bezorgd. Dat was niet echt gepland, maar als de oude stuk gaat, moet je wel. Die dag was echt een soort logistieke operatie om alles voor elkaar te krijgen en dan ook nog binnen de tijd.

Omdat ik al wat tijdgebrek had, ben ik op de heenweg met de pont gegaan, waar ik de eerste twee foto’s maakte. Het was best mistig, wat er heel bijzonder uitziet vanaf het water. Verder een foto van de Vervoorne molen in Werkendam en het doosje met inktpatronen wat ik gratis en voor niets bij iemand op had mogen halen!

woensdag 30 november

Woensdag werd er een prachtig boeket bezorgd van Hagemans, het bedrijf wat hier de keukenrenovatie heeft gedaan. Blijkbaar vonden ze mijn enthousiasme over de nieuwe keuken erg leuk. Echt een superlief gebaar, de bloemen zijn prachtig!

Verder had ik al vrij vroeg wat kaarsen aangestoken en ben ik ‘s avonds om half 9 nog snel even op de fiets naar Praxis geweest, omdat de bestelde greepjes voor het witte kastje wat ik al sinds jaar en dag in de keuken heb, binnen waren. De grepen die erop zaten waren vergeeld en nu alles verder zo mooi is, vond ik dat storend. Deze nieuwe lijken qua stijl wel op die van de keukenkastjes, dus een mooi geheel!

donderdag 1 december

Ook donderdag weer druk geweest met van alles. Ook weer terug naar Praxis, omdat bij één van de setjes grepen de boutjes misten en ik ook ringetjes nodig had, omdat de bouten nét een paar millimeter te lang waren. Daar spotte ik het notenkrakerpopje op de balie. Tot slot Chaya die als een standbeeld op haar klimmeubel zat.

vrijdag 2 december

Ondanks dat het opeens wel erg koud was, had ik spontaan zin om mijn nieuwe jurk en laarzen eens aan te trekken. Ik had ze beide al een poosje, maar nog niet eerder gedragen en juist de combi van deze twee leek me leuk. Mijn haar en make-up waren ook goed gelukt, dus maakte ik bij uitzondering ook weer eens een selfie.

Chaya vond m’n laarzen ook wel leuk blijkbaar en keek op de derde foto zo grappig vanachter mijn been. Ondanks dat ‘t eigenlijk te koud was voor een leren jasje, wilde ik die per se aan naar buiten, maar ter compensatie wél met een paar handschoenen. Deze heb ik al jaren, maar ondanks dat ze niet zo dik zijn, zijn ze wel warm!

Verder ging ik verder met het schrijven van Sinterklaasrijmpjes en toen dat klaar was, alle cadeautjes inpakken en van het bijbehorende gedicht voorzien. Chaya vond ook dat heel interessant en heeft bijna de hele tijd op één van de stoelen toe zitten kijken hoe ik bezig was met gekleurde papiertjes, schaar en plakband.

zaterdag 3 december

Ook een volle dag. Om 9 uur kwam een kennis om me te helpen met ‘t omhangen van de koelkastdeur (helaas niet gelukt omdat één van de bouten met geen mogelijkheid los wilde, er komt nu eerdaags een monteur) en ophangen van m’n lepelrekje. Verder moest ik de stad in om de bestelde Sint-tompoucen te halen en later nog een keer voor nieuwe ledspotjes, omdat een lampje in de keuken kapot gesprongen was.

‘s Middags dus Sinterklaas gevierd met m’n moeder, ‘s avonds maar weinig bijzonders gedaan en zelfs een dutje op de bank, omdat ik de hele dag al moe was en daarnaast een nogal drukke en overvolle week achter de rug heb. Ik lag ook vroeg op bed.

zondag 4 december

Een donkere en ijskoude dag, toch had ik al vanaf het moment dat ik wakker werd, zin om te fietsen en heb dat halverwege de middag ook gedaan. Het was inderdaad heel koud en ik liep een uur later nog te kuchen van de kou op m’n longen. Maar blij dat ik het toch heb gedaan. Weer terug, vond ik dat ik wat post-Sinterklaas lekkers verdiend had! Onderweg maakte ik geen foto’s, wel een compilatiefilmpje van m’n ritje.

Chocomel en kruidnoten