Nog een paar weken, dan is het alweer 2023. Blijft ‘n raar idee vind ik, zo’n nieuw jaar. Terwijl dingen niet opeens enorm anders zijn of zo. Maar het gevoel hè… Nu blijf ik in elk geval nog even hangen in 2022 met een terugblik op week 50. Dit keer ook weer een goed gevulde blogweek gehad waarin ik al de nodige foto’s heb laten zien, maar er is nog genoeg over voor een weekoverzicht!

maandag 12 december

Even heen en weer naar Arkel geweest op de fiets voor een doos roze kerstballen bij de Action (een mens wil weleens wat) en meteen langs het station, wat weer prachtig versierd is. Onderweg ook de molens Nooit Volmaakt en Jan van Arkel op de foto gezet. Voor de terugweg wel de trein gepakt, omdat het al donker werd en héél koud. Thuis pikte Chaya trouwens mijn iPad in en ging er bovenop zitten. Rare kat!

dinsdag 13 december

Best een creatieve dag gehad. M’n kerstkaarten geprint en mezelf vervolgens aan de eettafel gezet om ook van de enveloppen een klein feestje te maken. Best veel werk, maar vind dat ook wel weer heel leuk om te doen!

Chaya vond het ontzettend interessant allemaal en heeft de hele tijd bij me gezeten. Eigenlijk mag ze niet op de eettafel, maar stiekem vind ik ‘t ook wel weer erg gezellig zo, dus die regel heb toen ik maar laten vallen.

‘s Middags even voor wat boodschappen weg geweest, waarbij het me opviel dat ze foto’s van de binnenstad van Gorinchem in de Jumbo op de muren hebben. Mooi! ‘s Avonds ook weer lekker aan het hoepelen geweest, dat blijft toch leuk om te doen!

woensdag 14 december

Ik was voor mijn doen al vroeg op pad en heb sinds lange tijd weer eens wat foto’s gemaakt van molen de Hoop. Verder lichtjes op de Varkenmarkt en de Lingehaven tijdens het blauwe uurtje. Ik kwam thuis met macaroni met pompoenpitten en kaas van HEMA en een rolletje nano-tape van de Action.

donderdag 15 december

Donderdag schreef ik al over mijn winterse fietstochtje, waarbij ik ook de nodige foto’s en zelfs een filmpje liet zien. Thuis maakte ik ‘s avonds een foto van Chaya die zo leuk vanachter de hyacint keek. Ook hier zat ze weer op tafel bij me.

Vanachter de hyacint

vrijdag 16 december

Je zou haast denken dat ik in kerststemming kom met zulke kerstige foto’s. Allereerst twee kerstkaartjes die met de post kwamen. De bovenste kwam van Sven en Gerard, die op de molens in Wijk en Veen draaien. Verder Chaya die mooi zat te poseren voor de kerstboom en het pakje met gingerbread house bakmix wat ik bij AH kocht. Tot slot twee producten met zo’n leuke winter/kerst verpakking.

zaterdag 17 december

Op weg naar de pont (die ik miste) onderstaande twee foto’s gemaakt van verlichting op de Langendijk en de Lingehaven, waar stoomsleepboot Jan de Sterke verlicht was. De foto’s van het lichtjesevenement in Andel, heb je in deze post kunnen zien.

zondag 18 december

Bijna de hele middag in de keuken gestaan, bezig geweest om het gingerbread huisje te maken. Het was een behoorlijk bewerkelijk projectje en het eindresultaat verdient niet echt de schoonheidsprijs wat mij betreft, maar het was leuk om mee bezig te zijn en de koek smaakt hoe dan ook lekker! Inmiddels is het huisje ook al ingestort, maar ik heb in elk geval de foto nog!

Zaans koekhuisje