Of je zit gewoon midden in de nacht aan je blog te werken. Ik was koud anderhalf uur na het in slaap vallen alweer wakker met een hartslag op standje turbo, dus de slaap is dan ook wel meteen weg en dan ga ik er maar liever uit, iets nuttigs doen.

Ondanks dat ik niet eens kerst gevierd heb, ben ik blijkbaar toch weer helemaal van de leg van die rare dagen, want ik dacht dus serieus dat het nu maandag was en dat blijkt al dinsdag te zijn. Vrij laat voor een weekoverzicht, maar dat is dan jammer. 🙂

maandag 19 december

Ik had ‘s middags een afspraak bij de kapper om de kleur weer bij te laten werken en een puntje eraf te knippen. Ondanks dat ik normaal eens in de 3 maanden ga, waren dat er nu maar 2. Het zat gewoon niet lekker en ik vond de kleur nogal dof geworden. Dus dan maar een keer een maandje eerder.

Verder kwam ik een bouwprojectje tegen om een molentje van papier te maken en dat leek me grappig om te proberen. Tot slot had ik een tasje met wat kleinigheidjes voor kerst klaar staan om de volgende dag mee te nemen naar de molen in Aalburg, voor Sven. Omdat ik ons contact zo leuk en waardevol vind.

dinsdag 20 december

Dinsdag moest ik naar Wijk en Aalburg voor de tandarts (zoals je in deze post al kon lezen) en combineerde dat dus met een bezoekje aan molen ‘De Twee Gebroeders‘. Ik maakte uiteraard ook foto’s, maar vind die geen van allen écht mooi, omdat het echt heel vies en donker weer was en de hele dag alleen maar heeft geregend.

Bij thuiskomst bleek ik het kaartje wat je op de vierde foto hierboven ziet, dus te zijn vergeten in het tasje te stoppen. Dus heb ik die woensdag, maar op de post gedaan, voorzien van een bijpassende envelop. Ik hou gewoon van dat soort details. Chaya poseerde dinsdagavond nog even bij het resultaat. 🙂

woensdag 21 december

Begin van de middag naar ‘t Piazza Center geweest om een pakketje weg te brengen en voor een snelle boodschap. ‘s Middags een paar uur bij HEMA zitten koffieleuten met Sander en thuis geprobeerd m’n Starbucks ‘kerstkoffie’ op de foto te zetten, wat verstoord werd door Chaya. 😀 ‘s Avonds had ik voor de tweede keer die week mijn haar in m’n badjas koord gedraaid, omdat de krullen steeds uitzakten door de regen.

donderdag 22 december

Donderdagmiddag kwam de monteur van Etna om de koelkastdeur om te hangen (dat ie de andere kant op scharniert). Dat ging niet van een leien dakje omdat één van de bouten niet los wilde, maar het is uiteindelijk gelukt, dus nu sluit de deur eindelijk op een meer praktische manier.

Hieronder een zwart-witfoto van Chaya (ik heb Hipstamatic herontdekt, vandaar de kadertjes hier en daar), ik at pasta zonder saus en dat smaakte eigenlijk nog best oké en ‘s avonds ben ik nog even de stad in geweest waarbij ik voor de zoveelste keer nat regende. Het hield maar niet op met die nattigheid!

vrijdag 23 december

Vrijdagmiddag had ik mijn maandelijkse afspraak bij de huisarts, verder dronk ik wéér koffie bij HEMA (gratis dankzij een voucher) en maakte ik een foto van de spullen die ik de vorige avond op de valreep nog had gescoord in de stad. Ik was al even op zoek naar een witte muts en nu dus eindelijk gevonden.

Toen ik eind van de middag nog op de fiets weg ben geweest om een pakketje op te halen, bleek er een cadeautje in de brievenbus te zitten van de buren (superlief!) en Chaya heeft mijn nieuwe aanwinst (pakketje wat ik had opgehaald: een beige rugtas van Vinted) in beslag genomen als kattenbed. Kat in de zak, maar dan anders!

zaterdag 24 december

Zaterdag was eigenlijk de eerste dag in de week dat ik niets op de planning had en dus besloot ik min of meer spontaan om dan maar op de fiets naar Leerdam te gaan. Meer daarover heb je al kunnen lezen in dit artikel, maar ik had nog twee fotootjes over die dus wel in het weekoverzicht kunnen!

Allereerst het derde HEMA-bakkie van de afgelopen week. Dit keer dus in Leerdam. Ik was wel toe aan een beetje warmte. Verder nog een foto van mijn fiets bij molen Ter Leede. Tegenwoordig vind ik het (soms) wel grappig om mijn fiets op de foto te zetten bij een molen, zo ook deze.

zondag 25 december

Eerste kerstdag was ronduit een kutdag. Ik vind de feestdagen al jaren wat lastig en niet per se leuk, dit jaar spande wel de kroon en had ik het bijzonder slecht naar m’n zin en raakte daardoor in een flinke dip met alles erop en eraan. Heb uiteindelijk zelfs medicatie moeten nemen om mezelf weer een beetje bij elkaar te rapen.

Omdat het geen fietsweer was, heb ik me bezig gehouden met de kerstboom in rap tempo aftuigen en het huis uit mieteren en daarna onder meer de boel gestofzuigd en weer een beetje toonbaar maken. Verder heb ik gehoepeld, een slechte film gekeken en wat op de pc gerommeld. ‘s Avonds at ik ham met meloen als avondeten. De ham viel (ondanks dat ie bijna € 5 had gekost) tegen, maar ik had in elk geval gegeten.

‘Kerstdiner’