Gisteravond was ik even in Andel om het ‘winterwonderland’ te bewonderen. Dat ging overigens wel gepaard met wat hindernissen, want nadat ‘t ‘s middags in m’n rug was geschoten, miste ik vervolgens de pont en kwam de taxi die ik besteld had om tóch in Andel te komen, een half uur te laat. Ik was er daardoor pas om 19:45 en een uur later alweer op weg naar Gorinchem, dus je kunt wel spreken van een ‘flitsbezoek’.

Ondanks alle pech en hevige rugpijn, toch leuk om alle lichtjes en versieringen even met eigen ogen bekeken te hebben. Vorig jaar had ik er al foto’s van gezien, dit jaar dus in ‘t echt. Het was overigens in het parkje, ook wel ‘Aels bos’ genoemd.

Ondanks dat ik er niet per se een kerstgevoel bij had, waande ik me wel in de Efteling of iets soortgelijks. Er waren felgekleurde lampen, rookmachines en er klonk muziek (Pirates of the Caribbean als ik me niet vergis) uit grote speakers. Langs de paadjes waren ik denk wel honderden potjes met waxinelichtjes gezet. Ook geen klusje wat je moet doen als je last van je rug hebt volgens mij! :-D

Verder was er een kerstman in een slee waar kinderen mee op de foto konden en aan het eind van de route was een pleintje waar enkele kraampjes stonden waar je warme soep, chocolademelk of glühwein kon kopen. Er was duidelijk veel werk van gemaakt en dat was – om vernielingen te voorkomen – dus allemaal in slechts één dag gedaan!

Ik heb een aantal foto’s gemaakt en ook wat korte stukjes gefilmd waar ik een video van heb gemaakt. Eigenlijk had ik meer willen filmen, maar dat wam er later niet meer van. Sowieso had ik m’n ogen ook vooral nodig om op te letten waar ik liep, want dit evenement georganiseerd door Oranjevereniging Juliana, werd goed bezocht!

In deze post dus een aantal van de foto’s die ik maakte en het filmpje, wat ik voor het gemak even op Twitter heb gezet, zodat ik geen grote videobestanden op m’n server hoef te uploaden. Ik heb overigens ook niet echt veel foto’s gemaakt, mijn favoriet is die van ‘Superwoman’ op het verlichte bruggetje. Er waren meer mensen verkleed als superhelden, wat bij het thema van dit jaar hoorde.