Nu het sinds een tijdje weer wat beter gaat, merk ik dat het ook weer vaker kriebelt om erop uit te trekken met de fiets. De timing kon iets beter, aan de andere kant ben ik het jaren gewend geweest om gewoon ‘t hele jaar door te fietsen en is de laagste temperatuur waarbij ik ooit heb gereden -11℃, dus wat dat betreft…

Vandaag had ik ook weer zo’n gevoel dat ik écht zin had in een rondje. Fietskriebels noem ik dat. Ondanks dat ‘t een prachtige winterdag was met een mooi zonnetje en een strakblauwe lucht, heeft het nog wel een uurtje geduurd voordat ik mezelf ervan overtuigd had dat ik écht puur voor de fun een stuk wilde gaan fietsen in die kou.

Maar ik heb het toch gedaan en er zeker geen spijt van gehad. Onderweg heb ik het ook helemaal niet koud gehad eigenlijk, alleen op ‘t laatst kreeg ik wat koude handen omdat ik steeds m’n handschoentjes uittrok als ik een foto wilde maken, maar verder viel het me alles mee.

Ik reed een rondje van zo’n 25 km over Schelluinen, Hoogblokland en Arkel. Niet al te gek ver of lang, maar ritjes van 30 kilometer en meer doe ik eigenlijk nooit zo snel als de temperatuur rond het vriespunt ligt. Tot 30 kilometer vind ik dan wel genoeg. Op deze manier blijft het nog leuk, zonder dat ik als een ijspegel van m’n fiets kom.

Ondanks dat ik deze route al heel wat keren heb gereden, zien dingen er toch opeens weer anders uit als er ijs in de sloten ligt, onderweg ben ik dan ook diverse keren van de fiets af gestapt om wat foto’s te maken. Niet specifiek van de sloten, gewoon van mooie dingen die me opvielen. Vooral molens weer. :-)

Onderweg heb ik ook nog even pauze gehouden bij de lunchroom in het overdekte winkelcentrum in Arkel, omdat ik was vergeten te eten voor ik wegging en me steeds meer flauw ging voelen onderweg. Ik bestelde een cappuccino en twee croissantjes, zodat ik er weer even tegenaan kon.

In deze post heb ik een aantal van de foto’s geplaatst die ik zelf het mooist vind. Echt heel veel heb ik er ook niet gemaakt, er moet tenslotte ook nog wel gefietst worden en van vaak stilstaan krijg je het alleen nog maar kouder. Desondanks ben ik wel blij met de foto’s die ik wél heb gemaakt.

Ook filmde ik diverse stukjes onderweg, waarvan ik thuis een compilatievideo maakte die ik zelf in elk geval best leuk geworden vind. Je ziet ‘m hieronder. Het filmpje duurt drie minuten en 50 seconden, dus niet te langdradig.

Ga jij weleens voor je plezier fietsen in de kou?