Vandaag weer een vragenlijstje. En één met maar liefst 20 vragen. Ik kwam dit tegen op internet en vond het juist leuk, omdat het niet al te standaard vragen zijn en soms ook best grappig. 20 Questions is trouwens ook een spel wat vooral in de eerste helft van de negentiende eeuw werd gespeeld met als doel om creativiteit en ‘deductieve redenering’, zoals Wikipedia het noemt, te stimuleren.

In hoeverre mijn antwoorden deductief zijn weet ik niet, maar ik vond het hoe dan ook wel leuk om hier iets mee te doen op mijn blog. En aangezien ik op dezelfde pagina nog veel meer leuke en originele vragen vond, zou het zomaar eens kunnen dat er ook nog een deel twee of zelfs deel drie zullen volgen.

Als je voor één dag man zou zijn, wat zou je als eerste doen?

Naar de wc gaan waarschijnlijk, zoals ik elke ochtend als eerste doe zodra ik wakker ben. :-D En dat lijkt me als man toch wel een heel stuk makkelijker! Gewoon ook het feit dat je in principe overál kunt. Voor vrouwen is dat toch wat lastiger!

Wat is het gekste wat je als kind hebt gegeten?

Potgrond! No joking! Kan ‘t me overigens niet herinneren, maar volgens mijn moeder schijn ik vanuit de box met grote regelmaat een graai in één van de plantenpotten in de vensterbank te hebben gedaan om vervolgens doodleuk een handvol aarde in m’n mond te stoppen. Tegenwoordig eet ik toch liever andere dingen…

Wie is je droomman?

Die is er wel, maar dat hou ik lekker voor mezelf. Hij is lang en (soms) heel erg lief. :) Meer heb je niet nodig, toch? :-D En nee, ik heb geen date, maar je kunt ook in stilte van iemand houden en iemand een droomman vinden, toch?

Wat vind je van behaarde benen?

Bij vrouwen geen succes, liever een mesje erover. Bij mannen vind ik licht behaard wel mooi, net als dat ik tegenwoordig een baardje wel kan waarderen. Maar van die zwaar behaarde ledematen, daar heb ik dan weer niets mee!

Zelf heb ik overigens het geluk dat ik nooit mijn benen hoef te scheren, omdat ik daar vanwege een hormonale afwijking geen haargroei heb. Zo zie je maar dat elk nadeel, ook vaak weer zijn voordeel heeft! Of moet ik nu ‘heb’ zeggen? :-)

Wat doe je als een man om je nummer vraagt?

Mijn standaard antwoord is nee. Ik ben niet bepaald makkelijk met het uitgeven van dat soort informatie. Mijn telefoonnummer is bijna net zo geheim als mijn pincode!

Eet je liever een halfgare of half verbrande maaltijd?

Verbrand eten is ongelofelijk ongezond, dus ga ik voor halfgaar. Dat gebeurt hier ook weleens hoor, en dan reken ik daar de ‘rare’ gebakken biefstuk niet eens toe. Ik vind koken strontvervelend, eten doe ik meestal puur ‘omdat het moet’ en dan wil het wel eens een enkele keer gebeuren dat er iets nog niet helemaal gaar is. Jammer dan.

Biefstuk!

Wat is het beste én ergste van vrouw-zijn?

Hmmm, lastige vraag. Ik weet op beide eigenlijk niet echt een antwoord. Nadelen van vrouw-zijn vind ik wat minder kracht hebben dan een man, soms voor minder worden aangezien en die typische vrouwendingen waar ik juist helemáál niets mee heb.

Echte voordelen zou ik ook niet weten. Soms merk je dat een man eerder iets voor je doet omdat je een vrouw bent. Ik vind dat ongemakkelijk, omdat ik vind dat iedereen gelijk is en ik niet op basis van mijn sekse een voorkeursbehandeling wil krijgen. Een ander noemt dat dan misschien ‘galant’, of probeert er juist gebruik van te maken.

Met wie ben je het meest close in je familie?

Ik heb bijna geen familie meer, dus blijft allen mijn moeder over.

Zijn vrouwen en mannen gelijk?

Absoluut! Ik vind dat daar geen onderscheid in gemaakt zou mogen worden. Mannen en vrouwen zijn natuurlijk in veel dingen wel verschillend. Maar die verschillen zouden wat mij betreft geen onderscheid mogen maken in ‘gelijkheid’. Snap je ‘t nog?

Zou je liever knap en dom zijn of intelligent en lelijk?

Ik val sowieso onder de tweede categorie (intelligent en lelijk), dus weinig keus…

Welke Disneyprinses ben jij?

Geen idee. Ik keek vroeger heel wat Disney, maar dat is allemaal een beetje weg gezakt in de loop der jaren. Ik vind mezelf sowieso niet bepaald een prinsesje qua doen en laten en kledingstijl. Ik ben meer ‘one of the guys’ doorgaans.

Zou je een man ook aantrekkelijk kunnen vinden als ie kleiner is dan jij?

Ja hoor, is ook weleens gebeurd. Scheelde toch bijna 10 centimeter. Doorgaans heb ik het idee dat ik wel eerder op wat langere mannen val, maar dat is geen specifieke voorkeur. Ik heb ook niet een bepaald type waar ik op val. Liever gewoon niet zelfs.

Die paar waar ik verliefd op ben geweest tot nu toe (op één hand te tellen) waren ook totaal verschillend qua uiterlijk én karakter. Best grappig wel. De enige overeenkomst is dat het voor mij altijd bijzonder pijnlijk afloopt. Daar heb ik serieus patent op.

Wat is de grootste leugen die iemand je heeft verteld?

De grootste leugen die een rode draad door mijn leven vormt, is die van mensen die zich gedragen alsof ze me geweldig vinden, maar me vervolgens toch laten vallen als een baksteen. Omdat andere mensen interessanter zijn, er iemand in hun leven is die me liever ziet gaan of andere lullige redenen waar ik zelf dus niets aan kan doen. Uiteindelijk blijf je dan achter met alleen maar vraagtekens. Of ze nu logen over het feit dat ze je zo geweldig vonden, of dat de wind is gedraaid. Blijft moeilijk…

Wat is het eerste wat je opvalt aan een man?

Het is meer voelen dan zien. Ik ben nogal sensitief als het gaat om de energie van iemand. Ik zou dus ook nooit verliefd kunnen worden op iemand puur op basis van een foto en wat berichtjes en info. Het is meer een vorm van energie die me opvalt aan iemand en wat maakt dat ik iemand aardig vind, me op mijn gemak voel etc.

Je leest weleens dat vrouwen ‘standaard’ letten op bijvoorbeeld ogen, billen, handen, dat soort dingen. Dat heb ik dus niet. Ik heb overigens wel iets met mooie handen van een man en ook de hals. Maar het is nooit een kwestie van er bewust op letten.

Linnen tas met print

Wat is het meest nutteloze wat je op school hebt geleerd?

Ik vond maatschappijleer een behoorlijk nutteloos vak. Wat heeft het voor zin om iets te leren over hoe het er momenteel in de maatschappij en politiek aan toe gaat. Wat heb je daar jaren later aan. Ik snap dat ‘t goed is om de hiërarchie te leren begrijpen, hoe bepaalde dingen een beetje in elkaar steken, maar als ik één vak moet noemen waar ik in mijn latere leven werkelijk geen ruk aan heb gehad, dan is het dat wel.

Hoe aantrekkelijk denk je dat je zelf bent op een schaal van 1 tot 10?

Wat denk je zelf… Zonder twijfel een eentje. No doubt about that.

Wat is jouw omschrijving van een ‘echte vrouw’?

Geen idee? Ik ben er in elk geval niet één. In technische zin ben ik vrouw, met alles erop en eraan om het zo maar te zeggen, maar ik vind mezelf doorgaans niet enorm vrouwelijk en herken mezelf ook niet in de gemiddelde vrouw.

Daarmee bedoel ik niet te zeggen dat ik liever een man zou zijn, maar ik voel me in de eerste plaats gewoon ‘mens’ en niet typisch vrouw. Ik zou daarom dus ook niet weten wat de definitie van ‘een echte vrouw’ is. Iemand die ik niet ben, in elk geval. :-)

Hoe weet je wanneer je verliefd bent?

Laat, altijd laat. Bij mij valt het kwartje altijd pas als ik al veel te ver heen ben om nog ‘terug te kunnen’. Ik denk dat dat ook voortkomt uit mijn angst om verliefd te worden, ik ben er serieus bang van. loop ervoor weg als het even kan. Want het loopt voor mij altijd pijnlijk af. Dus: liever niet eigenlijk.

Als ik eenmaal door heb dat ik er toch niet meer onderuit kan probeer ik tot op zekere hoogte wel te genieten van die vlinders en roze wolkjes, maar ik hou mezelf continu kort en leg mijn gevoelens ook het liefst aan de ketting. Alles onder controle!

Iets laten merken aan degene waar ‘t om draait? Geen dénken aan. Té confronterend en té beschamend. Ik vind mezelf doorgaans best een stoer wijf, maar als het om dit soort dingen gaat, ben ik de grootste schijtlijster van het Westelijk halfrond.

Hoe ik het merk? Een beetje het standaard repertoire denk ik. Iemand niet uit je kop krijgen, al wil je het graag, idioot opgewekt zijn, zelfs op de meest deprimerende maandag, dat soort dingen. Bij mij komt er ook wel veel onzekerheid bij kijken, meer dan in mijn normale toestand. Nee, geef mijn portie maar aan Fikkie.

Wat is het verhaal achter je laatste Instagram post?

Mijn laatste Instagram post is deze van molen ‘De Hoop’ hier in Gorinchem. Zit niet echt een verhaal achter, behalve dat ik eind van de middag de dijk op was gelopen om foto’s van het hoogwater te maken, maar vooral met molenfoto’s thuiskwam.

Mijn laatste Instagram Story zit wel een verhaal achter, maar ook weer iets waarover ik liever niet uitweid op mijn blog. Heeft in elk geval alles te maken met de reden dat ik de afgelopen week niet bepaald lekker in m’n velletje zat.

Wat maakt jou speciaal en uniek?

Ik bezig zelf meestal de termen ‘raar’ en ‘afwijkend’, simpelweg omdat ik nu eenmaal vaak zo ben gezien en misschien nog steeds wel. Zelf ben ik er overigens wel min of meer blij mee dat ik niet zo ‘mainstream’ ben. Anders is authentiek en dat is iets wat wel echt bij mij past, dus laat mij maar lekker ‘afwijkend’ zijn!

Om nu een concreet antwoord op de vraag te geven vind ik wat lastig. Ik ben denk ik uniek omdat met mijn visuele beperking veel dingen kan die de meeste mensen niet voor mogelijk houden. Omdat ik al drie keer aan de dood ben ontsnapt. Het feit dat ik onbaatzuchtig ben ingesteld is vrij zeldzaam in de huidige maatschappij en als vrouw een grote interesse voor techniek aan de dag leggen, is ook niet alledaags.

Er zijn heel veel dingen die mij anders-dan-gemiddeld maken, soms kan ik er ook de vinger niet op leggen waarom precies, maar het is vaak ook een gevoel, een essentie, een energie. En dat is ook goed, niet alles hoeft een naam, een labeltje te hebben.