Goedemorgen en welkom in 2023! Gisteravond heb ik al samen met je afgeteld naar het nieuwe jaar, maar nu is het dan echt zover. Een lege bladzijde, klaar om gevuld te gaan worden met honderden herinneringen en memorabele momenten!

Zelf vind ik zo’n heel kaal nieuw jaar wat voor je ligt, op de één of andere manier altijd een beetje eng. Het onvoorspelbare ervan. Zóveel wat er kan gebeuren in 365 dagen. Dat er in een jaar veel kan én zal gebeuren staat vast, maar ik hou me ‘t liefst vast aan het idee dat dat vooral mooie en fijne dingen zullen zijn. Positive vibes only!

En zoals ik elk jaar traditiegetrouw een kerstkaartje ontwerp, maak ik ook altijd wel weer iets voor ‘t nieuwe jaar. De inspiratie daarvoor kwam pas op het laatste moment aanwaaien (twee dagen voor oud en nieuw) maar dat was in elk geval binnen de tijd!

Zoals je weet, ben ik niet zo van die cliché kerst- en nieuwjaarswensen en kwam de inspiratie dit keer uit een onverwachte hoek. Zowel over de tekst die ik heb gekozen als het ontwerpje zelf, ben ik heel tevreden. Zo zie je maar, dat gebrek aan inspiratie soms toch nog iets moois oplevert! Al heeft het me uiteindelijk wel vijf uur gekost om deze illustratie te maken. :-)

Het zinnetje – wat overigens ook uit het beroemde nummer Bohemian Rhapsody van Queen komt – symboliseert voor mij exact dat begin van een nieuw jaar: Die nog lege pagina die voor je ligt, dat tikje enge, maar vooral het verwachtingsvolle. Je weet niet hoe de wind zal waaien. Ook met in m’n achterhoofd het thema molens, waarbij wind tenslotte een onmiskenbaar belangrijke rol speelt.

Of je de wind nu in de zeilen hebt, door weer en wind moet op de fiets, de wind van voren krijgt of juist met alle winden mee waait: Ik hoop dat ‘t je in 2023 voor de wind gaat. Dat je een prachtjaar tegemoet gaat met weinig tegenwind en veel voorspoed!

Happy new year!