Nadat ik begin deze week opeens zin en inspiratie had om weer eens ‘echt’ aan het tekenen te gaan en Molen de Hoop in Veen tekende, kriebelde ‘t kort daarna alweer om iets creatiefs te maken. Ik had een ideetje in m’n hoofd wat ik heb uitgewerkt.

Een fantasielandschap met vrolijke kleuren en voorzien van – je voelt ‘m al aankomen – een molentje. Gewoon uit de losse pols getekend zonder enige referentie of dat het op iets bestaands moest lijken. De molen moest natuurlijk wel helemaal kloppen!

Ik was in eerste instantie de schoren en spruit al vergeten te tekenen en ondanks dat getekende molens negen van de tien keer uit alleen romp en wieken bestaan, vond ik dat ze er gewoon bij hoorden. Maar verder is het echt een soort fantasiewereld. Heb jij tenslotte ooit paarse, blauwe, oranje en roze heuvels gezien? Nee toch? :-)

Ik had het donderdagavond al af, maar omdat ik met ‘t artikel over mijn fietstochtje van Tweede Kerstdag niet al te lang meer wilde wachten, post ik ‘m vandaag. Mooie symboliek is dat ‘t nu 7 januari is, wat de verjaardag van opa was, van wie ik de liefde voor molens wel heb geërfd. Hij zou dit molentje en zéker mijn tekening van De Hoop in Veen die hij immers zelf heeft heropend, ook geweldig leuk vinden denk ik.