Goeie titel toch? Zou zomaar de naam van een band kunnen zijn of van een boek. Of van een advocatenkantoor. 😀 In werkelijkheid zijn het de namen van 2 molens die ik op Tweede Kerstdag weer eens heb opgezocht. Namelijk Den Bonk in Meerkerk (ook bekend als Bonkmolen) en de Boterslootse molen in Noordeloos.

Ik riep de dag voor kerst al dat ik het liefst beide dagen op de fiets zou zitten omdat dit soort dagen nu eenmaal niet echt leuk zijn als je in je eentje thuis voor je uit zit te turen. Op Tweede Kerstdag ging die wens alsnog in vervulling omdat het weer aardig was bijgetrokken en het weliswaar fris was, maar een prachtige dag met zon, blauwe lucht en mooie wolken. Tijd voor een ritje dus!

Door een herinnering in Google Foto’s van 20 december 2016, zag ik een foto van de Boterslootse molen langs komen met m’n fiets erbij, Daardoor ontstond het plan om daar een 2.0 versie van te maken. Vorig jaar op 2 januari trouwens ook bij die molen geweest, toen met Bas in de fietskar op een grijze en winderige dag.

De Boterslootse molen staat dus in Noordeloos en dat is ook niet overdreven ver bij Gorinchem vandaan. Maar ook weer niet zo dat je met een half uur weer thuis bent. De route ernaartoe is mooi en landelijk met veel wilgen en watertjes, altijd genieten onderweg van al het moois wat ik tegenkom.

De molen stond er weer prachtig bij en ik heb aardig wat foto’s van ‘m kunnen maken. Mijn favoriet was uiteindelijk toch wel de foto van de molen met mijn fiets erbij die je al eerder hebt kunnen zien in dit artikel van 29 december. Maar ik post ‘m gewoon nog een keer, dit keer samen met de rest van mijn foto’s van die dag in galerijvorm.

Na het bezoekje aan de Boterslootse molen, vervolgde ik het smalle weggetje tussen de wilgen verder door tot aan Noordeloos om daar de provinciale weg over te steken en richting Meerkerk te gaan. Ik had het door het lange stilstaan bij de molen toch wel goed koud gekregen en daardoor was het plan ontstaan om bij Starbucks in Meerkerk op te warmen met een lekker bakkie koffie!

Zo gezegd zo gedaan en vervolgens bij een tafeltje neergestreken met de bestelde gingerbread latte, die goed smaakte en ook voor de nodige warmte zorgde. Het was die dag net boven het vriespunt, dus zolang je niet in beweging blijft, wordt het dan toch al snel vrij frisjes!

Nu ik toch in Meerkerk was, ontstond weer een nieuw plan, namelijk om dan ook nog even bij de Bonkmolen te kijken. Dat betekende wel bijna 10 km extra omrijden, want ik moest daarvoor juist weer in tegenovergestelde richting van Gorinchem. Maar dat had ik er wel voor over. Overigens staat de Bonkmolen officieel niet in Meerkerk maar in Lexmond. Grensgevalletje denk ik…

Ook hier weer de nodige foto’s gemaakt, al was ik daar minder content over dan over de foto’s van de molen in Noordeloos. Op de één of andere manier lukt ‘t maar zelden om de Bonkmolen écht mooi op de foto te krijgen. Desondanks toch wel geslaagd om wat leuke plaatjes te schieten en ik had ‘m in elk geval weer eens gezien.

Inmiddels begon het al wat te schemeren en de zon ging onder, wat weer prachtige kleuren en taferelen opleverde. Behalve van de bovengenoemde molens, maakte ik ‘on route’ sowieso ook de nodige mooie foto’s. Op de terugweg had ik inmiddels ook wel flinke trek gekregen, dus trakteerde ik mezelf sinds maanden weer eens op een frietje en stuurde daarna in het donker uiteindelijk het laatste stukje naar huis.