Op zoek naar inspiratie voor een nieuwe post, vond ik die na wat omzwervingen op ‘t wereldwijde web uiteindelijk gewoon op mijn eigen blog. In 2017 deed ik de ‘Google Tag‘, waarbij ik letters van het alfabet intik en de zoekopdracht die tevoorschijn komt vermeld en daar iets over vertel. Het leek me grappig om dat gewoon nóg een keer te doen. Dus bij deze!

Ansichtkaartenbeurs

Op zoek naar wat oude postkaarten met specifieke molens, kwam ik terecht op deze webwinkel. Omdat er in eerste instantie iets niet helemaal goed ging met het bestellen en de gekozen kaarten toen opeens al ‘verkocht’ leken te zijn, maar even gebeld en daardoor een leuk gesprekje gehad met de meneer die deze website beheert.

Blog inspiratie

Told you so. Nadat ‘t al een paar weken als een trein ging, zit ik nu een beetje zonder inspiratie, terwijl ik wél zin heb om nieuwe artikelen te tikken.

CSS opacity

Ik ben gek op werken met CSS en ken heel veel ‘codes’ uit m’n hoofd, maar soms heb ik even een opfrissertje nodig en zoek ik de bewuste code gewoon op Google. Handig!

DaFont

Zo’n website waar ik uren kan spenderen met het downloaden van allerlei mooie fonts. Die ik uiteindelijk dan weer zelden of nooit gebruik, maar ik wil ze wél hebben!

EstrellaWeb

Ja ik tik soms mijn eigen site in. Omdat ik die nu eenmaal niet bij mijn Favorieten heb staan en ‘t soms handig is om even iets te checken of een tekst nog een keer na te kijken.

Force iCloud sync Windows 10

Ik gebruik iCloud voor redelijk wat dingen, maar soms hebben we ‘ruzie’ en wil ie niet synchroniseren terwijl ik heel dringend een bestandje nodig heb die ‘in the cloud ‘staat. De oplossing heb ik nog niet gevonden helaas, behalve dan het fenomeen ‘geduld’.

Glossing spray

Ik heb jarenlang een fijne glossing spray gehad van Inecto, maar die is al even uit ‘t assortiment. Nu mijn laatste flesje ook bijna op is, toch nog eens geprobeerd of ie écht niet nog ergens te verkrijgen is maar helaas…

persistent object cache

WordPress ‘zeurt’ de laatste tijd dat ik een persistent object cache ‘moet’ gebruiken maar dat schijnt weer niet elke server te ondersteunen. Dus maar ff gecheckt of dat bij mijn hostingprovider wel of niet kan.

Instagram

Het beantwoorden van privéberichtjes op Instagram doe ik meestal op de computer omdat ik daar beter en makkelijker op kan typen. En natuurlijk staat ook die niet bij mijn Favorieten (waar heb je die dingen ook voor) en tik ik dus gewoon ‘Instagram’ in.

Jurk Zofie zwart Hema

Een tijdje geleden een superfijne gebreide jurk gekocht in een mooie zandkleur. En later nog gezocht of ze die toevallig ook in het zwart hadden. Het antwoord is nee.

Kiespijn van kou

Een paar weken geleden kwam ik terug van een nogal koud fietstochtje en had ik opeens kiespijn. Het leek me vrij sterk dat dat van de kou kon komen, maar voor de zekerheid toch maar even Google geraadpleegd. Uiteindelijk bleek het volgens de tandarts een ontstoken zenuw te zijn.

Lightroom scroll presets

Ik heb dus best wel wat presets (zeg maar een soort Instagram filters) in Lightroom, maar vind het bekijken ervan vrij onhandig. Ik was dus op zoek naar een tool om daar snel en gemakkelijk doorheen te kunnen scrollen. Die heeft wel bestaan, maar het bestand is nergens meer te krijgen.

Meelpijp

Weet eigenlijk niet meer waarom ik daarop gezocht heb, maar een meelpijp is dus iets wat je terugvindt in een molen. Het meel wat gemalen wordt, valt door de meelpijp in de maalbak en uiteindelijk kunnen zo de zakken met meel gevuld worden, wat dus ‘opzakken’ heet. Gratis lesje molentechniek!

Noble Blood Tommee Profit

Ik ben de laatste tijd echt wég van de muziek van deze artiest en het liedje ‘Noble Blood‘ vind ik momenteel helemaal geweldig. Toch komt de melodie me enorm bekend voor en ik heb me suft gezocht om te achterhalen wat het kan zijn. Niet gevonden!

Onderrug vast

Een paar weken geleden had ik wat last van rugpijn, maar na een verkeerde beweging zat de boel echt muurvast en kon ik nog amper bewegen. Gelukkig kon ik mezelf nog net naar de computer manoeuvreren om op Google te zoeken. :-D

PinchZoomer

Ik gebruik al geruime tijd een script om bepaalde afbeeldingen zoombaar te maken. Ik wilde daar onlangs iets aan veranderen wat niet werkte zoals ik het wil, dus heb de bijbehorende pagina maar even opgezocht om te zien of ik daar wat info kon vinden.

Quotes life

Ik ben gék op mooie quotes en schuim regelmatig Pinterest af waar ik allerlei mooie en inspirerende teksten tegenkom. Maar ook op Google zoek ik soms op quotes. Als ik iets zoek over een bepaald thema bijvoorbeeld.

Ravelli chocolade molens

Werd helemaal blij toen ik zag dat ze bij AH molentjes van chocolade verkopen van het merk Ravelli. Een dag later meteen naar de winkel geweest (waar ik sowieso heen moest voor boodschappen) maar helaas, nergens te vinden. Blijkbaar alleen in het online assortiment. Bummer!

Someone i can’t outgrow

Soms zoek ik ook de songtekst op van een liedje wat me erg aanspreekt. Tijdens een struintocht door Spotify kwam ik een liedje met deze titel tegen, van The Bluebirds.

Traffic signs stickers

Een tijd geleden op Facebook een filmpje gezien waarin een man allerlei stickers op verkeersborden plakte, waardoor die er dus heel origineel, grappig of hilarisch uit zagen. Dat bleek van deze meneer te zijn.

Unfinished sympathy

Alweer een liedje, dit keer één van Massive Attack. Waarschijnlijk wel een stukje bekender dan die bij de letter S hierboven.

Vuurwerk stoken oudejaarsdag

Ik ben dus nogal bang van vuurwerk, om de simpele reden dat ik het niet zie als het vlak voor m’n neus wordt afgestoken. Daardoor kom ik sowieso op Oudejaarsdag liever niet meer buiten, maar soms kun je er helaas niet onderuit. Dus wilde ik ff weten vanaf hoe laat er gestookt mocht worden.

Westwal Leerdam

Twee dagen voor kerst was ik op de fiets in Leerdam en ik had iets opgezocht over de voormalige korenmolen die op de Westwal stond. Tegenwoordig is dat een nogal modern ogend gebouw, terwijl het vroeger dus een korenmolen was. Eigenlijk zonde!

Xanax

Alprazolam, ook wel bekend als Xanax, is dus het medicijn wat ik maandenlang heb geslikt na het overlijden van Bas. Blijkbaar stond niet alles wat ik wilde weten in de bijsluiter en heb ik ook op Google gezocht naar ‘t middel.

YouTube

Iets anders weet ik ook echt niet met deze letter, maar sowieso tik ik dat weleens in op Google, net als ‘Instagram’ en mijn eigen blog. Net zo snel als een bookmark zoeken.

Zaanse mayonaise

Had ik het een paar dagen geleden nog over met iemand. Die dat spul net als ik dus ook dé lekkerste mayo vindt. Waarom ik daar dan ook nog op ging Googelen weet ik niet, maar blijkbaar dus wel.