Sinds begin van de week zit ik erg slecht in m’n vel. Onder meer daardoor, is het hier op mijn blog ook meteen weer een heel stuk rustiger en heb ik na ‘t weekoverzicht van vorige week, maar 1 artikel geschreven. Verder liep ik vooral met m’n ziel onder m’n arm rond. Totdat ‘molenaarmaatje’ Sven vrijdagochtend opperde om anders naar de molen te komen voor wat afleiding. En zeg je molen, dan vlieg ik al!

Dus stond ik gister rond een uur of één in Veen, ook wel bekend als ‘Viéén’ in dialect. Keurig door de Molenhopper (what’s in a name) afgeleverd bij molen ‘De Hoop’ aan de Maasdijk op nummer 381. Ja, dezelfde molen die ik onlangs nog tekende. Binnen heerste een gezellige bedrijvigheid en ik schoof bij de rest aan tafel.

Ik had boterkoek meegebracht voor bij de koffie, want wie jarig is (geweest) trakteert tenslotte en omdat ik er nu toch was en niet zo van niks-doen houd, de handen uit de mouwen gestoken en geholpen pakjes bakmixen en meel te voorzien van een strikje en een sticker. Een beetje fröbelen is altijd leuk, hou ik uren vol! Zeker als het in leuk gezelschap is en daar ontbrak ‘t niet aan.

In de tussentijd ook weer het nodige over molens geleerd (soms ratelt mijn hoofd net zo hard als een stel tandwielen in de molen om alle informatie te verwerken en op te slaan) en ook veel gelachen en lol gehad. ‘s Avonds mocht ik ook mee-eten en werd erg blij van de heerlijke burrito’s die vervolgens op tafel werden gezet. Genieten!

En zoals dat wel vaker gaat: Als je ‘t leuk hebt vliegt de tijd en dat was deze dag niet anders. Een hoop gezelligheid en een paar biertjes verder, was het opeens al 11 uur ‘s avonds en bestelde ik de taxi voor 12 uur om op huis aan te gaan. Alles bij elkaar toch bijna klokkie rond op, in en bij de molen geweest!

Aanstaande dinsdag ga ik alweer die kant op, alleen dan naar de molen in Aalburg, de Twee Gebroeders, waar ik zo’n vier weken terug ook ben geweest. Dit was overigens al even gepland, omdat ik weken geleden al wist dat ik terug naar de tandarts moest om de zenuwbehandeling af te maken (definitieve vulling) dus dat wilde combineren met een bezoekje aan Sven en de molen. Nu al zin in!! En het zou zomaar kunnen dat ik vanaf nu wel vaker op de molen in Veen te vinden ben.