Altijd even wennen als je weer een nieuw jaartal moet ‘leren’ schrijven, al ben ik niet iemand die dan over drie weken gerust nog om de haverklap ‘2022’ schrijft in plaats van ‘2023’. Blijkbaar went zoiets toch best snel. Nu dus ook ‘t eerste weekoverzicht van het nieuwe jaar (wat eigenlijk al helemaal niet meer zo nieuw voelt).

De afgelopen week had ik wat minder inspiratie voor nieuwe artikelen, maar wél sinds lange tijd inspiratie om te tekenen! Ik heb zelfs twee dingen getekend (deze en deze) en eigenlijk kriebelt het alweer om aan de slag te gaan, al weet ik nog niet echt wat. Nu eerst tijd voor de wekelijkse terugblik!

woensdag 4 januari

Ik maakte de eerste foto’s van de week en trouwens ook van januari én van ‘t nieuwe jaar pas op 4 januari. Een aantal van molen de Hoop die ik sowieso qua kleuren geen succes vond, dus zwart-wit heb gemaakt. De eerste drie dagen van de week heb ik sowieso niet zoveel bijzonders gedaan.

Molen de Hoop in zwart-wit

donderdag 5 januari

Eigenlijk heb ik me veel verveeld de afgelopen week. Donderdag had ik daar vooral veel last van en daardoor kwam ik op het idee om bij de kringloop te gaan kijken waar ik al een tijdje weer eens heen wilde.

Ik kwam thuis met een rood truitje wat ik de volgende dag meteen aantrok, met een zwart fluwelen rokje en hoge veterlaarzen. Op de terugweg was het gaan miezeren en ik had zin in een kop soep bij HEMA. Helaas was de tomatensoep op, dus koos ik voor ‘snert’. Normaal ben ik daar niet zo dol op, maar deze smaakte prima.

Erwtensoep

vrijdag 6 januari

Een verzameling oude ansichtkaarten van molens die ik de afgelopen tijd her en der vandaan verzameld heb. Ondanks dat ik ze helemaal geweldig vind, houd ik ze geen van allen zelf, maar zijn ze voor twee mensen die bijzonder voor me zijn. Drie ervan zijn inmiddels ook al met de post verstuurd. Het lepeltje en chocolade molentje zijn wel van mezelf. :)

‘s Middags had ik met Sander afgesproken om bij te kletsen onder het genot van een ‘echt HEMA-bakkie’. Uiteindelijk zo’n 3 uur daar gezeten, was een gezellige middag zo en ook fijne afleiding omdat ik me sinds vrijdag niet zo fijn en nogal verdrietig voelde. De koffie was weer vanouds lekker!!

zaterdag 7 januari

Zaterdag voelde ik me ‘volkomen kut’ om ‘t maar eventjes heel ongenuanceerd uit te drukken. Maar aan m’n outfit zou het in elk geval niet liggen! Ik had ook deze dag nog het fluwelen rokje en het nieuwe rode truitje aan. Vond het een leuke combi.

‘s Middags op de fiets naar het Piazza geweest om een pakketje op te halen en daar koffie gedronken bij DeliFrance. Ondanks dat ik vrijdag ook al koffie buiten de deur gedronken had (met Sander), vond ik dat ik dat toch wel even verdiend had.

Eenmaal thuis met de fiets, de kar aangekoppeld om de kerstboom die al sinds eerste kerstdag buiten stond, weg te gaan brengen. Dat kon alleen maar op deze dag én ook alleen tussen 4 en 5 uur. Ik was bang dat ie niet in de fietskar paste, gelukkig ging dat prima. Eenmaal thuis het doosje uitgepakt wat ik had opgehaald, waar deze geweldig leuke kopjes in zaten. Bijna alles met molens erop vind ik leuk!!

zondag 8 januari

Ontzettend veel zin om weer eens binnen te kijken bij molen de Hoop, maar die bleek helaas niet te draaien en de deur was dicht. Uiteindelijk wel een paar foto’s gemaakt en dan maar even bij de expositie gekeken die aan de andere kant van de molen in het kruitmagazijn gehouden werd. Aparte kunstwerken!

‘s Middags ben ik nog met de fiets weg geweest voor een rondje Hardinxveld, vooral met als doel om een paar foto’s te maken van de Tiendwegse molen. Hierover schrijf ik nog een aparte post, dus vandaar hier geen foto’s.