Het was vrij laat, toen ik vanmorgen na een onrustige nacht wakker werd. En toen ik mezelf eindelijk zover had dat ik wel onder m’n warme wollen dekbed vandaan wilde, bleek er een winterse verrassing klaar te staan, of beter gezegd liggen. Sneeuw!!

Ondanks dat de dooi al had ingezet en er zelfs een fikse regenbui werd verwacht (daar had ik mijn weer app overigens niet voor hoeven checken want dat was wel duidelijk te zien), wilde ik toch even naar buiten om wat plaatjes te schieten.

Kon ik meteen mijn nieuwe snowboots testen. Eind van de herfst al gekocht (omdat die dingen steevast uitverkocht zijn als het eenmaal winter is), voor twee tientjes bij Scapino, wat meer dan genoeg is voor een paar spuuglelijke laarzen!

Ik had niet echt zin om de hele stad door te hobbelen en ben linea recta naar molen De Hoop gelopen. Want de combi molens en sneeuw vind ik uiteraard ook fantastisch mooi! Vorig jaar hebben zelfs een paar van mijn winterse foto’s van deze molen in het lokale krantje gestaan.

Vandaag had ik dus de kans om een paar nieuwe te maken en dat is, al zeg ik ‘t zelf, best goed gelukt. Een echt dik pak sneeuw levert natuurlijk de mooiste plaatjes op, maar ik vind dit ook wel wat hebben.

Leuk detail vind ik de compleet wit besneeuwde kap, wat de molen meteen een heel ander aangezicht geeft. Eerder heb ik een keer sneeuwfoto’s gemaakt van de molen toen ‘t ook flink gewaaid had, je zag een heel spoor van plaksneeuw tegen de zijkant van de romp. Weet je ook meteen waar de wind vandaan gekomen is. :-)

Ik verwacht overigens niet dat ik nog meer ‘winter wonderland’ foto’s zal maken, want tijdens het loopje van de molen naar mijn huis begon het al flink te regenen en je zag de sneeuw gewoon voor je ogen wegsmelten. Onder de stelling van de molen kon je trouwens een gratis regendouche krijgen… :-)

Ben in elk geval blij dat ik toch nog ‘vroeg’ genoeg wakker was om iets van dit toch altijd wel bijzonder mooie natuurfenomeen vast te leggen!