Sinds ik in december de wat stoffig geworden ‘Momentopname’ weer nieuw leven in heb geblazen, vind ik het ook wel leuk om dat weer een beetje bij te houden. Ik ben zoals je misschien intussen wel weet, gek op Spotify en heb ook de nodige playlists aangemaakt. Er is inmiddels ook een ‘Blog’ lijst, waar ik alles in gooi wat ik dus in zo’n Momentopname wil verwerken. Vandaag weer een lijstje muziek waar ik blij van word!

Lauren Daigle – You say

Dit liedje vind ik wel zó waanzinnig mooi. De melodie, de tekst. Het is zo… hoopvol en bemoedigend op dagen dat je je even zo… niets voelt. Niets en niemand. En dat soort dagen heb ik nogal eens. Het is dan fijn als er iemand is die je bij de hand neemt en je een andere wereld laat zien, een mooiere. Die je… in jezelf laat geloven.

Kings of Leon – Closer

Van een powerballad naar wat meer tempo en een beetje meer rock. Ik hou van héél veel verschillende soorten, genres en stijlen muziek en vind het dan ook leuk om dat terug te laten komen in dit soort artikelen. Héérlijke track dit!!

Nick Murray Juliet Lyons – Aeon

Heb eigenlijk geen idee in wat voor categorie je dit soort muziek zou moeten scharen, maar ik vind het… waanzinnig! En zoiets luister ik dan het liefst op mijn geliefde Sudio koptelefoon. Alle registers open, volle bak genieten!!

Abel – Ademloos

Een liedje van ruim tien jaar oud, nog steeds mooi. Ik hou van dit soort ‘kleine’ liedjes. De tekst doet me denken aan een… situatie die ik met iemand had en die ik nog altijd niet helemaal los heb kunnen laten. Gewoon mooi dit. Verder geen uitleg. Maar als ik dit liedje dan weer hoor, raakt het me opnieuw, dus gauw door naar de volgende!

Electric Light Orchestra – Mister Blue Sky

Over ouwetjes gesproken, deze gaat nog wel iets verder terug in de tijd, ik was nog maar twee jaar oud toen deze uitkwam, maar ik heb sowieso een enorme voorliefde voor ‘ouwe gouwe’. Heerlijke muziek dit, ook de enorme variatie in de muziek vind ik prachtig. En dat ietwat symfonische tintje waar ik toch ook wel erg warm voor loop. Eigenlijk vind ik het instrumentale deel op het laatst het mooist van het hele nummer!

Grimethorpe Colliery Band – All in the April evening

Ik zei toch dat ik van variatie houd? :-) Ze zeggen weleens: waar je me omgaat, word je mee besmet. Sinds ik Sven ken die dus op een euphonium blaast, vind ik het wel leuk om dit soort muziek eens wat vaker te beluisteren en vind het ook oprecht mooi.

Vooral die rustigere stukken. Van dat hele drukke getoeter word ik echt bloednerveus, haha! En van die carnavals-hoempapa vind ik vooral leuk als ik al een liter bier op heb. Maar van zo’n stuk als dit, krijg ik gewoon echt kippenvel. Ik heb overigens altijd al wel een voorliefde gehad voor symfonische klanken in muziek.

Berget Lewis – Purple rain

Er kan natuurlijk niets tippen aan ‘t origineel van Prince, maar deze versie van Berget Lewis vind ik ook wel héél lekker hoor. Wát een strot heeft dat mens, geweldig!!

Jaap Reesema – Als je voor me staat

Warempel nog een Nederlands liedje in het lijstje van deze keer. Deze hoorde ik pas ergens op de radio en zowel de melodie als de tekst sprak me meteen aan. Hij maakt sowieso echt heel mooie liedjes. Dat nummer genaamd ‘Grijs’ vind ik zelfs zó mooi dat ik er nog altijd niet naar kan luisteren sinds Bas dood is. Als een tekst zó binnen komt, heb je wat mij betreft wel iets goeds gedaan als songwriter…