Vandaag is het Valentijnsdag en ondanks dat ik al 20 jaar single ben, vind ik deze dag misschien juist wel de leukste feestdag van het jaar. Ik word altijd aangetrokken door al die rode en roze spulletjes en er gaat ook vrijwel geen Valentijnsdag voorbij, zonder dat ik wel één of ander prul voor mezelf koop.

Dit jaar scoorde ik twee sleutelhangers met een pluche hartje bij de Jumbo. Een rode en een week later heb ik de roze alsnog in m’n mandje gemikt toen ik er was voor een boodschap. En ondanks dat ik al een tijdje bezig ben om de stresskilo’s die ik door ‘t overlijden van Bas ben aangekomen eraf te werken, mocht ik dit keer iets lekkers!

Maar, wat is liefde?

Omdat ik momenteel tot over m’n oren in een groot tekenproject zit en daardoor geen tijd en inspiratie had voor een nieuwe illustratie, heb ik in die zin niet echt iets om een Valentijns-artikel omheen te bouwen en omdat er wel genoeg te lezen valt online over deze Dag van de Liefde, wil ik ook niet aankomen met iets als Valentijns recepten, de leukste kaarten, stomme gedichtjes of andere shit. Dus besloot ik een opsomming te maken van dingen die voor mij ‘liefde’ betekenen!

Molens

Mijn liefde voor molens lijkt haast met de dag te groeien. Ik heb ze altijd al leuk, mooi en interessant gevonden, maar de laatste pakweg tweeënhalf jaar, is dat echt in een soort stroomversnelling geraakt. Ik leer steeds meer, ga er steeds meer van houden en zoals je weet wil ik dus ook zelf molenaar worden. Dat is natuurlijk wel de kers op de slagroomtaart!! (Die natuurlijk gebakken is met molenmeel).

Mijn mountainbike

Ik heb mijn fiets inmiddels 9 jaar en ik kan nog altijd verliefd worden als ik ‘m zie staan en maak ook nog altijd graag foto’s van mijn stoere tweewieler. Ondanks dat ie dus al richting de tien jaar gaat, ziet ie er nog altijd mooi uit, maar ik zorg er ook voor dat ie goed wordt onderhouden bij de fietsenmaker en ben er heel zuinig op. Dan gaan je spullen ook langer mee!

Schattige sleutelhangers

Aandacht

Ik ben doorgaans niet dol op aandacht, ik blijf liever op de achtergrond en als iemand eens iets liefs tegen me zegt, raak ik daar doorgaans juist eerder geprikkeld van, dan dat ik het nu zo leuk vind. Omdat ik iets té vaak heb meegemaakt dat die oh zo lief bedoelde woorden uiteindelijk toch niet helemaal zo oprecht waren als ze leken!

Maar het ligt er ook maar net aan wie het zegt. Als iemand met wie ik een heel goede connectie heb zoiets doet, kan ik daar echt van smelten! En op zo’n moment merk je pas dat aandacht in de juiste vorm en in alle oprechtheid, juist ook héél fijn kan zijn!

Muziek

Ik ben dus niet zo iemand die om zielige films gaat zitten snotteren, geëmotioneerd raakt van een mooi boek. Het enige wat tot in de diepste lagen van m’n ziel door kan dringen is muziek (en eigenlijk ook weer die molens).

Soms is het puur de melodie, vaak ook de tekst die me raakt en wat dan iets met mijn gevoel doet. Soms is dat zó sterk, dat ik bepaalde liedjes zelfs ga vermijden. Ik vind emoties uiten nog altijd erg moeilijk, te kwetsbaar. Maar muziek is voor mij ook wel degelijk een vorm van liefde.

Zoete verleiding

Post

Ik vind het heerlijk om iemand een lief kaartje te sturen, bij voorkeur iets wat ik zelf heb gemaakt omdat dat nóg persoonlijker voelt, maar soms ook gewoon iets uit een winkel, vooral de kaartjes van HEMA zijn favoriet (zoals praktisch alles daar, dat is ook écht liefde!) Maar ik vind het zelf ook heerlijk om een kaartje te krijgen. Nu moet ik wel bekennen dat dat niet heel vaak gebeurt, maar misschien is ‘t daardoor ook juist wel extra leuk! Anders zou het maar ‘gewoon’ worden en dat is ook zonde!

Zoetigheid

Ik vind ‘t eigenlijk best erg om te zeggen, maar ik ben best een zoetekauw en vooral chocola vind ik heerlijk. Ik heb altijd wel een haat/liefde verhouding met eten, omdat ik mezelf steevast te dik vind en van mezelf niet zomaar iets lekkers mag, maar ik lust het wel graag allemaal. En als je jezelf alleen af en toe iets gunt, is het extra lekker!!

Wat is voor jou het toppunt van liefde?