De kop is eraf, de eerste maand van 2023 zit er ook alweer op. Afgelopen week was op een enkele uitschieter na (zaterdag!) best rustig. Vervelend is wel, dat ik inmiddels al een paar weken last van m’n buik heb, wat onrust geeft die ik niet los kan laten.

Inmiddels al twee keer bij de huisarts geweest die zich geen enkele zorgen maakt, maar pijn is in de zin van dit soort gevoelens, het meest lastig te bestrijden omdat je steeds die trigger krijgt die lastig te negeren is. Daardoor toch iets minder lekker in m’n vel gezeten dan ik had gehoopt, maar we doen het ermee!

maandag 30 januari

Maandag had ik ook best veel last van angst en onrust vanwege die buik, dus ben ik uiteindelijk maar een stuk gaan fietsen, ondanks dat het niet normaal hard waaide en het ook niet echt lekker weer was. Op de heenweg maakte ik de eerste foto, waarop je het Paardenwater ziet en molen ‘Nooit Volmaakt’ erachter.

De latte dronk ik bij de lunchroom in Arkel, die had ik wel verdiend vond ik en ‘s avonds zat ik samen met Chaya op de bank tv te kijken. Dat komt hier niet zo vaak voor omdat ik mezelf meestal niet eens echt tijd gun om op de bank te zitten en iets te doen als tv kijken, maar zo af en toe vind ik het wel fijn.

dinsdag 31 januari

Zo’n dag die bestond uit een aaneenschakeling van kleine klusjes waar ik mee bezig ben geweest, eigenlijk ook weer om wat afleiding te zoeken. Dat is in deze tijd van ‘t jaar lastiger, omdat het geen lekker weer is om erop uit te gaan met de fiets en ik na die eerste wandeling onlangs die ik niet per se echt leuk vond, daar niet verder mee ben gekomen. Fietsen vind ik toch fijner. Zeker als ik me toch al niet zo goed voel.

Thuis zette ik een nieuwe zak kattenvoer op de foto. Chaya heeft vanaf het moment dat ze bij mij kwam wonen (30 juli) Royal Canin kittenvoer gegeten, maar dat is voor mijn kleine beurs (uitkering) iets te luxe, dus heb ik haar nu op hetzelfde voer gezet wat ik Micky en Molly altijd gaf. Blijkbaar is de verpakking intussen veranderd, want wat staat erop? Een molen! TBN! (toeval bestaat niet).

woensdag 1 februari

Een tijdje geleden een prachtig handgemaakt notitieboekje besteld met molentjes erop (je ziet ‘m hierboven al met die zak kattenvoer ernaast), waar ik mijn persoonlijke molen theorieboek van wil maken. Alles erin zetten wat ik wil onthouden en leren!!

Vond het een leuk idee om een ‘intro pagina’ te maken. Je ziet hier foto’s van molen ‘De Hoop’ in Gorinchem (boven) en ‘De Hoop’ in Veen (onder) met wat lettering erbij. Chaya vond het ook interessant! De eerste concrete info staat er ook al in, want daar gaat ‘t uiteindelijk om natuurlijk! Al is een beetje creativiteit nooit verkeerd.

donderdag 2 februari

Geen beste dag. Ik had weer een afspraak bij de huisarts vanwege die buikpijn waar ik dus nog steeds last van heb, maar in plaats van dat ik daar met een meer gerust gevoel vandaan kwam, gebeurde het tegenovergestelde.

Het is absoluut niet zo dat ze zich nu wél zorgen maakt, maar wat ze zei om gerust te stellen drong niet door, terwijl bepaalde termen die voorbij kwamen, wel weerhaakjes leken te hebben. De rest van de dag voelde ik me klote, al heeft Sven me daar aardig doorheen weten te slepen! Ik slik de komende dagen 2 keer per dag oxazepam.

Ik trakteerde mezelf bij hoge uitzondering op chocola en ‘t blik Desperado’s (normaal koop ik dat nooit, heb sowieso vrijwel nooit alcohol in huis) ging trouwens ook mee in het winkelmandje. En ik heb momenteel weer cornflakes cravings.

Ik vind ‘lief zijn’ voor mezelf vaak lastig, maar soms geef ik er aan toe. De volgende dag wel gecompenseerd met mijn maaltijden, omdat ik toch wat wil afvallen en chocola en bier daar niet bepaald aan bijdragen. 😀

vrijdag 3 februari

Heb me bij AH staan te verbazen over de enorme hoeveelheid bakmixen, soms echt de meest bizarre dingen. Hoe gekker (en hoe kunstmatiger) hoe beter, lijkt het motto wel tegenwoordig. Nou bak ik zelden iets, maar als je meer over meel en malen leert, ga je toch ook anders naar bepaalde dingen kijken, zullen we maar zeggen…

Ik had dus weer wat boodschappen nodig en kwam onder meer thuis met een pakje kaas met: ook alweer een molen. Ik hou ervan mensen! Molens maken álles leuker! Ik ben ook dol op leuke molen spulletjes en was al een poosje op zoek naar een molen-mok. Ik spotte deze (rechts) op Vinted en was meteen verliefd! Het kopje rechts heb ik er twee van, tijdje geleden al op Vinted gekocht, samen voor een euro!

Ook de theelepeltjes met molens vind ik geweldig, hier zie je er zes en er zijn er zelfs nog twee onderweg die ik ook tweedehands op de kop tikte. Meer dan € 2 betaal ik er nooit voor, maar ik vind dat gewoon leuk. Mijn koffie is daardoor toch net even iets specialer en smaakt lekkerder, haha!

zaterdag 4 februari

Zonder meer de beste dag van de week! Met Sven op pad geweest. Het idee was om ‘s middags mee te gaan naar de molen in Sprang van een bevriende molenaar, maar omdat het windstil was, kun je dan niets. Het originele plan viel dus in het water, maar uiteindelijk alsnog een superleuke en bijzondere dag gehad. Hierover volgt overigens nog een apart artikel, dus hier alleen een voorproefje!

De foto met de molen sokken maakte ik thuis, ook alweer een mooi pareltje wat ik op Vinted tegenkwam, gewoon nieuw met aangehecht kaartje voor iets van € 2 ook. En aangezien er de laatste tijd nogal wat sokken zijn versleten, nog heel praktisch ook!

De rest van de foto’s maakte ik tijdens de vijftien uur (!!!) die ik van huis ben geweest. Eén vanaf de pont, één van Sven op de molen waar we wél zijn geweest en één vanaf de stelling van molen ‘De Hoop’ in Veen. Later meer hierover!

zondag 5 februari

Eigenlijk de enige dag dat ik geen foto’s maakte, even uitbrakken (het was nogal laat geworden en ook nogal gezellig) en alle indrukken van de vorige dag een beetje laten landen. Ik heb geen voet buiten de deur gezet en het grootste deel van de dag achter de pc gezeten. M’n mail bekijken waar ik al 24 uur niet meer naar had omgekeken, as usual heel wat berichtjes met Sven uitwisselen, molenfoto’s kijken. Rustig dagje.