Het is pas dag twee en ik ga nu al valsspelen. Waar ik vandaag over schrijf, is namelijk eigenlijk iets van gisteren. Maar omdat ik dat zo bijzonder vond en ook niet te ‘streng’ wil zijn hierin, gebruik ik ‘m toch voor vandaag. Wat dus betekent dat ik gister al twee dingen had om dankbaar voor te zijn. Dubbel dankbaar dus, hoe mooi is dat!

Niet lang nadat ik de eerste DDD post had geplaatst, stapte ik op mijn fiets voor een rondje Arkel. Eergisteren was ik daar ook geweest, maar omdat ik bedacht dat ik iets bij de Action nodig had wat ze in de winkel in Gorinchem niet meer hadden, was dat meteen een mooi excuus voor weer een rondje op de fiets.

Omdat ‘t behoorlijk wisselvallig was met fikse buien tussen blauwe luchten met witte wolken door, hield ik BuienRadar constant in de gaten om te voorkomen dat ik, net als de dag ervoor, een nat pak zou halen, maar vanaf 15u zou het voorlopig droog blijven.

Eenmaal in Arkel mijn ‘boodschap’ gescoord en mezelf getrakteerd op een bakkie bij Lunchroom Arkel, werd ik verrast door een donkere lucht, maar na een blik op de wolken en wat wapperende vlaggen, kon ik tevreden vaststellen dat de bui me niet naar huis zou vergezellen, al spetterde het nog steeds wat.

Molen Jan van Arkel en de regenboog

Vervolgens weer op pad en terwijl ik ter hoogte van de molen reed (de ‘Jan van Arkel’, pas nog over geschreven), ontvouwde zich recht voor m’n ogen een prachtige volle regenboog aan de hemel. Ik heb de fiets stil gezet in de berm om een foto te kunnen maken en heb vervolgens naar de boog staan kijken tot ie weer verdwenen was.

Hoe raar het misschien ook klinkt, op het moment dat ik naar die regenboog stond te kijken, was ‘t alsof ik al mijn spanning even losliet. Wat overbleef was een gevoel van rust en vertrouwen. Ik weet ‘t, klinkt te sentimenteel voor woorden, maar voelde dat écht en daarom vond ik het zo’n bijzonder en daardoor ook heel dankbaar moment.

Om toch nog iets te noemen van vandaag waar ik dankbaar voor ben, is dat ik dankzij een oproep op Facebook binnenkort gratis en voor niks een wenkbrauwbehandeling krijg (epileren en verven) bij iemand die daar mensen voor zocht. Kan ik zelf ook maar vooral het verven is een rotklus met wisselend resultaat.