Inmiddels lijkt het voorjaar echt in aantocht. Zachtere temperaturen, de zon wint al aan kracht en eindelijk wat minder regen. Afgelopen woensdag maakte ik niet alleen een wandelingetje in de zon, maar stapte ‘s middags ook nog op de fiets voor ‘n ritje van ruim 25 km over Woudrichem, Sleeuwijk en Uppel.

Onderweg maakte ik zoals gebruikelijk weer de nodige foto’s en ook diverse filmpjes, waar ik uiteindelijk een compilatievideo van heb gemaakt. De bedoeling was eerst om alleen ‘een rondje Woerkum’ te doen, maar dat werd uiteindelijk dus wat uitgebreider.

Ik fietste via de Merwedebrug en de dijk naar Woudrichem en eenmaal in de vesting, vond ik het wel leuk om weer ‘ns bij de wereldwinkel te kijken, die ‘Fair van Ver‘ heet tegenwoordig. Ik kocht een leuke kaars in de vorm van een tulp voor m’n moeder met wie ik de volgende dag bij de Pannenkoekenbakker zou gaan eten.

Verder een mooi notitieboekje met een wereldkaart erop voor Sven en Gerard, die volgende week aan hun ruim 4 weken durende reis naar Afrika beginnen. En voor mezelf een theelepeltje met de molen van Woudrichem erop, leuk voor de collectie!

Daarna weer op de fiets, wat door Woudrichem rond gehobbeld, hier en daar foto’s gemaakt en uiteindelijk zelfs nog buiten op het terras genoten van een lekker bakkie bij Gewoon Ploon. Daarna weer op de fiets en besloten binnendoor te rijden en nog even bij de molens in Uppel te gaan kijken (Uitwijkse en Zandwijkse). Dat is niet eens zo ver om, maar altijd wel weer even leuk.

Daar ook nog wat foto’s gemaakt en mijn telefoon aan de powerbank gehangen want die had inmiddels nog maar 1% accu doordat ik zoveel had gefilmd met name. In mijn rugtas heb ik altijd mijn Takkie powerbank bij me. Ideaal zo’n ding! Na het ‘bezoekje’ aan de molens in Uppel via de Uppelse dijk en de Tol weer via de brug naar huis.