Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ben ik vandaag vooral dankbaar dat ik tot nu toe in grote lijnen een rustigere dag heb (qua hoofd) dan al dagen ‘t geval was. Zaterdag, de dag dat ik een rondje fietste over Veen en Wijk en Aalburg, was eigenlijk m’n laatste goede dag, sindsdien was het een constante stroom aan angst, spanning en onrust die zelfs in mijn slaap en mijn eetlust doorwerkte.

Vanmorgen leek het in eerste instantie een nog veel slechtere start te worden dan de afgelopen dagen, omdat ik paniekerig werd om iets wat weer eens niks voorstelde (ik heb onderhand een verzameling leeuwen en beren waar je u tegen zegt). Laatste tijd heb ik daar dus nogal snel last van.

Was vandaag bijvoorbeeld sinds heel lange tijd weer eens in dat superleuke winkeltje genaamd De Buurvrouw en daar voelde ik me gewoon wat bezwaard over. Zo van je bent daar al zó lang niet geweest, nou denkt Yvonne (de eigenaresse) vast dat je het niet meer leuk vindt daar, of haar maar een stom mens.

Ik heb van dat soort gedachten al vrij snel last, de laatste tijd is dat wat sterker. Mijn bezwaarde gevoel bleek niet nodig, we vinden elkaar nog steeds aardig, ik heb een paar toffe dingetjes gekocht, een leuk gesprekje gehad en het was oprecht fijn om weer eens in die winkel rond te struinen! Ook een dankbaar momentje dus!

Puur vanuit mijn onzekerheid ben ik té veel bezig met ‘wat een ander denkt’ en vul ik dingen ook te snel voor een ander in, en die pakken dan altijd negatief uit voor mijzelf. Want ik ben toch niks waard, wat heb je nou aan mij. Ben altijd makkelijk inwisselbaar gebleken en heb helaas al te vaak ervaren dat mensen mij om het minste of geringste laten vallen. Simpel optelsommetje… Gelukkig heb ik nu een strohalm in de vorm van therapeut Christian, die me hierbij hopelijk zal helpen! Vandaag was de 2e intake!

Last but not least stond ik vanmorgen op de weegschaal en bleek ik weer een kilo te zijn afgevallen, in een week! Best veel, maar de combinatie van meer kunnen fietsen na de winter en een gebrek aan eetlust, versnellen het proces blijkbaar. Ben nu zo’n 3 kilo kwijt sinds eind maart en wil sowieso nog 4 kg kwijt. Om weer een perfect BMI te hebben, moet er sowieso nog 1.8 kg af. Die 4 (of meer) gaat dan ook wel lukken…