Langzamerhand probeer ik me een weg te banen door het aantal artikelen wat ik nog wil schrijven over gebeurtenissen die inmiddels al een week of langer geleden aan de orde waren. Ik kan wel wachten tot de challenge afgerond is en in één keer alles er doorheen rammen, maar dan is het allemaal wel érg lang geleden…

Vandaag wordt dus weer een dubbele post, met dit keer iets over een uitstapje naar Sliedrecht op 3 april. Op zich niet zo’n hele happening omdat ik daar al vaak genoeg ben geweest, maar omdat het een mooie zonnige dag was en ik ondanks dat ik ook best moe was toch wel een paar leuke foto’s heb gemaakt, vond ik dat ook wel weer prima ‘blogvulling’ ergens.

Ik ben ook al verschillende keren naar Sliedrecht gefietst, maar dit keer koos ik voor ‘n ritje met de trein. De laatste keer dat ik daar was geweest, dateerde van bijna precies een jaar geleden, toen nog samen met Bas. Beetje lastig, maar omdat ‘t een locatie is waar ik ook weer niet heel frequent kom, viel ‘t ergens ook wel weer mee.

Ik heb al met al een kilometer of tien gelopen, gewoon wat door het dorp struinen, in een paar winkels gekeken (maar niks gekocht), koffie gedronken op het terras van de HEMA (jammer dat ze hier in Gorkum geen terras hebben want da’s toch wel lekker in het zonnetje) en ook nog even gekeken bij het huisje aan de Trompstraat waar oma is opgegroeid. De boom ernaast stond prachtig in bloei!

Op de terugweg naar het station ‘gek’ gedaan en ff een hapje gegeten bij De Heeren van Slydregt, een restaurant wat gevestigd is in het stationsgebouw. Valt niet echt binnen mijn budget, maar als je alleen een voorgerechtje pakt, ben je niet duur uit en aangezien ik tegenwoordig toch niet veel meer eet, had ik aan een kop soep met een stukje stokbrood sowieso meer dan genoeg. Was te moe om thuis nog aan de slag te gaan met koken en wilde sowieso ook wel even een poosje zitten onderhand.

Vervolgens dus weer met de trein terug naar Gorinchem en blij om weer thuis te zijn want eigenlijk was ik nog veel te moe na de dag ervoor om weer een hele middag op pad te gaan en een eind te lopen. Maar de zon was té verleidelijk!