Nu ik dan toch zit, meteen maar even doorpakken met het weekoverzicht van week 14, al moet ik toegeven dat dingen me vandaag veel moeite kosten. Combinatie van de medicatie die ik tijdelijk weer heb (alprazolam) die een versuffend effect heeft en het feit dat ik een aantal dagen achter de rug heb die mentaal slopend waren, plus een fysiek intensieve week waar ik nog niet helemaal van was uitgerust. So be it…

Het was nog een heel uitzoekwerk om me een weg te banen door de berg foto’s van afgelopen week, omdat ik de eerste dagen van de week op pad ben geweest en veel foto’s heb gemaakt. Ik heb nu 4 mapjes met materiaal waar ik aparte artikelen aan wil wijden. Overzichtelijker voor mij en je hebt dus nog wat tegoed… Wat overbleef, zie je vandaag in het weekoverzicht.

maandag 3 april

Ondanks dat ik m’n spieren had benadeeld met de lange (en winderige) fietsrit van de dag ervoor, wilde ik weer op pad omdat het zonnetje scheen. Het werd ‘n bezoekje aan Sliedrecht, wel met de trein overigens. Daar wil ik ook nog een apart artikel over schrijven. Hieronder bloemetjes in m’n tuin (Spirea?) en bloesem in Sliedrecht.

dinsdag 4 april

Ook dinsdag weer op pad geweest. Naar Sleeuwijk gefietst en daar aan het struinen geweest door de uiterwaarden en grienden (Groesplaat). Nog altijd niet uitgerust en nog altijd zere bovenbeenspieren, maar de zon scheen, daar moet je van profiteren!

Omdat ik ook dáárover nog iets apart wil schrijven, hier slechts één foto die ik maakte op de dijk, vanuit de uiterwaarden weer terug naar mijn fiets, die dus helemaal aan de andere kant stond. Alles bij elkaar toch weer zo’n 10 km gelopen die dag, waarvan het meeste over zand en ander onverhard terrein. Vanwege de draaihekjes, kon mijn MTB niet mee het terrein op, maar ik wilde sowieso ook wandelen.

Merwededijk

woensdag 5 april

Woensdag een klein beetje rustiger aan gedaan. Na de lunch, een leuke shot van de kat én een selfie met de zandkleurige Adidas hoodie die ik voor een prikkie op Vinted had gescoord, op weg met de fiets. Rondje over Hoog Dalem waar ik stopte voor een lekkere latte, daarna via een omweg naar het Lingebos, wat een blubberige bende was en waarbij ik een kras op ‘t frame van m’n fiets opliep en een irritante rammel aan het voorwiel. Binnenkort even naar laten kijken. Ook daarvan volgen later nog foto’s…

donderdag 6 april

Vanaf donderdag gingen dingen in m’n hoofd weer bergafwaarts, waar ik heel erg van baal, want was blij dat ik na ruim een maand tobben, eindelijk van dat neerslachtige gevoel en die stemmingswisselingen af was. Ik trakteerde mezelf op een gratis bakkie bij de HEMA (met voucher) en heb verder niet zoveel bijzonders gedaan.

HEMA bakkie

vrijdag 7 april

Vrijdag voelde ik me weer een heel stuk beter, al bleek dat helaas wel van korte duur. Ik maakte een paar foto’s van Chaya en dit keer ook één in zwart-wit, had een nieuwe haarklem die ik voor € 2 in de sale bij Lucardi had gekocht. Eigenlijk helemaal mijn stijl niet dit, toch vind ik hem erg mooi! Tot slot kwam de lakzegel stempel met molen die ik bij AliExpress had besteld en waar ik érg blij mee ben!

zaterdag 8 april

Zaterdag ging ik iets doen waar ik al ‘n half jaar naar uitkeek, maar omdat ik opnieuw een bijzonder slechte dag had, heb ik daar geen moment van genoten en zat ik krap twee uur later alweer in de trein terug naar huis, hyperventilerend en al.

Ik vond dat ik moest gaan want afleiding is goed, fietsen is goed. Niet mauwen, doen! Alleen kun je soms niet weten dat iets wat ‘goed’ lijkt, ook een totaal averechts effect kan hebben. De associatie met die dag is zelfs zó naar dat ik moeite heb de foto’s te zien die ik die dag heb gemaakt. Toch maak ik daar ook nog een aparte post van.

Het draaide dus allemaal om een bezoekje (met rondleiding) aan molen De Vlinder in Deil. Hieronder een paar kiekjes van onderweg. Links zie je Beesd, verder een bakkie koffie bij theetuin de Fruithoeve in Enspijk en de fietsdijk tussen Beesd en Deil.

zondag 9 april

Ook zondag was taai, maar nét te doen. Ik gebruikte het laatste beetje energie voor een kort fietstochtje, wat uiteindelijk toch ruim 20 kilometer werd. Reed via dijk en polder richting het Lingebos, maar dit keer niet erdoor (geen zin in nog meer schade aan m’n fiets) maar erlangs, waar een prachtige waterplas ligt.

Op de terugweg trakteerde ik mezelf op een alcoholvrije cocktail op het terras van De Beren. Heb vorige week voor mijn doen wel veel uitgegeven aan drankjes buitenshuis (alhoewel ik nooit dure dingen neem) maar voor dat soort dingen heb ik ‘n ‘potje’. Ook met een klein inkomen (uitkering) vind ik het belangrijk jezelf soms wat te gunnen.

Sowieso ben ik erg zuinig in onderhoud. Ik eet niet veel, kook niet elke dag, ga nooit op vakantie, dagjes uit of naar evenementen al helemaal nooit, de meeste kleding die ik heb, komt van Vinted of uit de sale van HEMA, dus wat dat betreft, leef ik zuinig en dan kun je soms op een ander vlak iets extra’s doen.